Ladies European Tour spiller Aramco Saudi Ladies International med fire danskere i feltet, og på Challenge Tour er der 10 danskere til start i den traditionsrige Dimension Data Pro-Am i Sydafrika.

Begge steder var der danskere der kom godt fra start, og danskere der kom rigtigt skidt fra start.

Det positive først. Trods meget vanskelige forhold med en kraftig vind, der hele dagen udfordrede spillerne kom både Nicole Broch Estrup og Emily Kristine Pedersen (billedet) godt gennem runden. Nicole var bedst af dem i 4 under par, 68, og Emily i 71 (-1).

Gennem hele runden så det ud til at Nicole var +1 indtil en eagle på 12. hul, men da hun kom ind og udfyldte scorekortet viste det sig at to birdies på for9 fejlagtigt var rapporteret som pars, og scoren blev rettet fra -2 til -4. Det placerer hende på delt tredjeplads med Manon de Roey.

Emily fik to hurtige bogeys, svarede igen med birdie på 5. inden også hun gik fra 12. med eagle, og spillede de resterende huller i pars og hun er nummer 14. Bedst på dagen var majorvinderen Patty Tavatanakit i -6, og sydafrikanske Paula Reto i -5, imponerende scores i den kraftige vind, der ofte gik på tværs af hullerne.

Mindre godt gik det Nanna Koerstz Madsen, +4, og Smille Sønderby, +7. De var begge tidligt ude, hvor vinden var om muligt endnu kraftigere end senere på dagen.

Top10 i Sydafrika

I Dimension Data ligger Nicolai Kristensen på ottendepladsen i -5, Hamish Brown er nummer 15 i -4 og Oliver Hundebøll nummer 24 i -3. Der spilles på tre forskellige baner og der er derfor først cut på lørdag. På delt 35. plads i -2, Rasmus Neergaard-Petersen og Søren Broholt Lind, Martin Simonsen er i par/nr. 65, John Axelsen +1, Jeppe Kristian Andersen +5, og endelig gik både Joachim B. Hansen og Jonathan Gøth-Rasmussen 81, men på forskellige baner, så Joachim er +8, Jonathan +9.

Det er 18 slag (!) dårligere end den førende Bryce Easton i -9, efter en 63’er.

Foto: Emily er nummer 14, der var ingen billeder fra i dag af Nicole, der er på tredjepladsen. (c) Tristan Jones/LET

Forrige artikelNicolai åbner ballet til The Genesis, i helt særligt selskab
Næste artikelHøjgaard udmærket fra start i Tigers smertelige comeback
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.