Mange tager længere væk end tidligere, så fx USA, Sydafrika, Azorerne og Mauritius vokser i popularitet, men der er ekstra forhold at tage hensyn til

Coronarestriktionerne er væk mange steder. Nogle steder nationalt, andre steder regionalt, og endelig er der steder, man kan komme til under iagttagelse af omhyggelige foranstaltninger.
Man skal selv holde sig opdateret med, hvordan betingelserne er der, hvor man beslutter sig at tage hen, men her er de rejseoperatører, der udbyder long stay, oppe på mærkerne. Ingen kender de aktuelle forhold bedre end dem, og i deres rejsebetingelser er der for tiden altid inkluderet bestemmelser om, hvad der sker, hvis opholdet pludseligt udfolder sig på en uventet måde.

Rejsemål
Da flytrafikken også er stærkt uregelmæssig, og ruter oprettes og nedlægges med kort varsel, foretrækker de fleste også at overlade denne ting til det bureau, de rejser med; som det også er tilfældet med lejebiler på destinationen.
I det hele taget er de færdige pakker i denne vinter mere populære end nogensinde, og rejsemålene er mere varierede.
Stadig er Spanien og Portugal de hyppigst valgte, men fjernere mål er blevet billigere, bl.a. fordi de skal genvinde turisternes tillid, så der er gode priser. Drømmemål som USA, Sydafrika, Azorerne og Mauritius, som åbner helt fra 1. oktober. Mange drømmer også om Thailand, men her er situationen stadig kaotisk.

En dansk long stayer
For en halv snes år siden mistede Ellis Bugge uventet sin mand, og dermed sluttede den tilværelse, hvor hun var sygeplejerske i hans lægekonsultation, og de sammen drog ud til skiløb om vinteren og golf om sommeren.
Golf kom til at spille en hovedrolle i Ellis’ fortsatte tilværelse. Hun er en habil spiller med handicap 11,9, der har spillet på hold, der har vundet 4 guldmedaljer ved DM for veteran- og siden superveteranhold. Om kort tid skal holdet forsvare det mesterskab, de vandt sidste år.
Når det danske vejr er surt og gråt i gråt, drager hun på long stay sydpå med en af vennerne på holdet, Jan Kellberg. Det begyndte med et besøg med Classic Golf i Estepona, og derefter faldt de for Caddie Golfs tilbud på Lauro Golf med dens tre dejlige ni huls-sløjfer.

Afslapning og hygge
I denne vinter tager parret først en måned fra slutningen af oktober til den helt nye destination, Granada Beach & Golf, og derefter skal de igen til Lauro Golf i februar og marts.
Ellis spiller 3-4 runder om ugen og nyder naturen i fulde drag, mens Jan spiller en smule mindre. De nyder atmosfæren såvel, hvor de bor, som i de byer, de kører ind til i deres lejebil. Stemningen er afslappet på strandpromenaderne, der også er fulde af små, hyggelige restauranter og barer.
Ikke at de spiser ude normalt. De køber ind lokalt, hvor der er et fint udbud af kød, fisk, frugt og grønt, og så tryller de selv i køkkenet i deres lejligheder.
På dage, hvor de ikke spiller golf, futter de rundt i deres bil, og selv om de mest har nydt udsigter og små bjergbyer, har de også set borgene Alhambra og Granada, været på Picassomuseet og set domkirken i Malaga.
– Alle opholdene har været glimrende. Ubesværede flyveture med Norwegian og Great Dane. Gode, ret nye, lejebiler. Fine, vel udstyrede, lejligheder. Næsten uafbrudt godt vejr, og da det en enkelt gang blæste temmelig koldt, kunne vi bare holde os indendørs, læse vores bøger, løse krydsogtværs eller se et eller andet på det store fladskærms-tv, der har et stort udbud af kanaler.

Der er næppe tvivl om, at der venter mange flere long stay ture i årene fremover.

DEL
Forrige artikelSuhr på andenpladsen i ECCO Tour finalen
Næste artikelAstronatsuccés i Aabenraa
Avatar
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.