Der begynder sig så småt at tegne sig et billede af at golfsporten vender tilbage til om ikke ‘normalen’, så noget der ligner. PGA Tour vil genstarte 11. juni med Charles Schwab Challenge på The Colonial i Texas, og LPGA har nu også sat datoer på deres reviderede sæson.

Men først OL. Det fremgik først, at dem, der på den oprindelige skæringsdato for kvalifikation til OL, midt i juni i år, lå til at kvalificere sig, også ville blive dem, der skulle spille de olympiske golfturneringer næste år i Japan. Men det er nu ændret, så kvalifikationsperioden er forlænget til hhv. 21. juni 2021 (herrerne) og 28. juni 2021 (kvinderne). Hos kvinderne gør det næppe nogen forskel for de danske deltagere, der utvivlsomt vil blive Nanna Koerstz Madsen og Nicole Broch Larsen, mens det unægteligt åbner spillet noget hos mændene. Thorbjørn Olesen vil formentlig, når der engang fældes en dom, kunne genoptage karrieren og får altså en del tid til at samle point ind. Det samme gør jo dem i kølvandet; Rasmus Højgaard og Joachim B. Hansen, med Sebastian Cappelen som en outsider. Cappelen og Lucas Bjerregaard har netop fået at vide, at deres PGA-medlemskab også vil gælde i næste sæson på grund af de mange aflysninger i år.

LPGA start i juli

Mens PGA Tour foreløbigt holder fast i at genoptage sæsonen 11. juni med Charles Schwab Challenge i Texas, har LPGA offentliggjort en revideret turneringsplan, der tæller 21 turneringer, herunder fire majors. Sæsonen for bl.a. Nanna og Nicole indledes 15.-18. juli i Michigan med Dow Great Lakes Bay Invitational.

Blandt de 21 turneringer er de to europæiske kvinde-majors, Evian Championship (6.-9. august) og AIG Women’s British Open på Royal Troon i Skotland (20.-23. august) og Scottish Open i ugen i mellem. Om de gennemføres vil afhænge af situationen i Frankrig og Storbritannien.

Danmarksturneringen

DGU har fremlagt en ny plan for afviklingen af Danmarksturneringen, der går ud på kun at benytte to weekends til grundspillet: 13.-14. juni og 15.-16. august – og igen under forudsætning af at forsamlingsforbuddet for større forsamlinger lempes eller ophører. Her vil man afvikle puljespillet som hulspil på neutral bane, mens finale- og oprykningsspil vil blive afviklet i weekenden 12.-13. september. DGU’s meddelelse kan læses her.

Foto: Justin Rose forventes at skulle forsvare sit OL-guld fra Rio, men konkurrenterne for et år mere til at overhale ham i kvalifikationen. (Getty Images)

 

Forrige artikelElkjær mod Kjeldsen udsat en uge
Næste artikelGodt nyt: Skjoldenæsholm Golf Center er solgt
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.