Om to uger bliver det muligt at købe Titleist’s nye TSi drivers. GOLFBLADET har testet dem.

Hvert andet år kommer der nye drivers – og fairways – fra Titleist, og 2021 er således ’driver-år’ og i øvrigt også ’bold-år’, da der kommer nye versioner af den amerikanske udstyrsgigants ProV1-bolde.
GOLFBLADET var inviteret med, da Titleist i Norden inviterede til et smugkig på de nye produkter, og en ’hands on test’ under kyndig vejledning af selskabets fittingeksperter, svenske Ennis Myndel, der er ansvarlig for fitting i Norden og Oliver Nyholm, der er Titleist’s fitting ekspert i Danmark.

De nye drivers, der er to, har fået navnet TSi efterfulgt af hhv. et ’2’ og et ’3’. TSi2 er modellen, der henvender sig til brede skare, gennemsnitsgolferen, mens TSi3 er til den lidt bedre spiller, der søger en lavere boldflugt og flere muligheder for selv at arbejde bolden fra tee.
De seneste drivers fra Titleist hed bare TS, så hvad står ’i’ for?
”’i’ står for Innovation, Inertia og Integration men allermest for ’Impact’,” fortæller Oliver Nyholm, og hvordan skal det så forstås?
”Impact er selve boldtræffet, golfslagets ’moment of truth’, sandhedens øjeblik. Der hvor det defineres hvorvidt det bliver et godt, et middelgodt eller et skidt golfslag. Vi har arbejdet meget med at forbedre lige netop boldtræffet, så endnu flere slag bliver gode.”

Helt nyt materiale

Udover at Titleist’s ingeniører gennem de seneste to års udviklingsarbejde, har formået at skabe køller, der har 15 procent mindre ’drag’, følsomhed overfor vindmodstand, og derfor alene gennem aerodynamikken får mere effekt, så har man også udviklet et helt nyt materiale, ATI 425, til slagfladen. ATI 425 har en række gode egenskaber, men den vigtigste synes at være dets smidighed, der betyder at slagfladen hurtigt finder sin form igen, det som tidligere var meget omtalt som COR.
Også på et andet område er TSi driverne blevet udviklet. Køllens MOI, Moment of Inertia, der er et udtryk for tilgivelse, har hidtil været horisontalt fokuseret, men i TSi har man også forbedret MOI i vertical retning, hvilket især betyder noget, hvis man træffer bolden i den høje del af slagfladen. Forbedringerne her, i forhold til tidligere modeller, er 10-13 %, mest i den gennemsnitsgolf-venlige TSi2-model.
TSi3 har en justeringsskinne i hovedet, som nu har fem indstillinger mod den tidligere models tre. Det handler om at justere vægtfordelingen mere eller mindre i retning mod tå eller hæl, for enten fade- eller draw bias.

Positiv i test
Men virker det så? Ennis Myndel fra Titleist i Sverige guider mig gennem en test, og ud fra dels min nuværende driver, min fysik og mit sving, finder han skaft og hovedet i TSi2, som passer mig. Man kunne givetvis have nørdet længe med langt flere skaftmuligheder og indstillinger af lie-og loft, men jeg er ret ’gennemsnitlig’, og resultatet er bestemt positivt. Jeg slår driveren godt, rigtigt godt endda – gid man kunne det hver gang på banen – og jeg opnår alle de Trackman-data man kan ønske sig for en spiller med min alder og evner. Slår jeg den bedre end jeg slår min nuværende driver? Ja, marginalt. I hvert fald forekommer TSi2 at være mere tilgivende og den egenskab skal man ikke undervurdere. Det er vigtigt at være ’i banen. Min gode kollega fra GOLFTV, Anders Sigdal, der er både yngre og stærkere, opnår også med TSi3 nogle gedigne smæld, og bad mig udtrykkeligt fremhæve sit sidste slag, der ramte 250,2 meter i samlet længde. Snorlige, forstås.

De nye Titleist drivers og den serie af fairways, der efter samme filosofi er udviklet, men som jeg i denne omgang ikke nåede at teste, kommer i butikkerne 12. november med en stribe skaftmuligheder fra HZRDUS, Tensei og Kuro Kage samt opgradering til f.eks. tre forskellige Graphite Design-skafter, hvis man virkelig vil nørde.

Forrige artikelHovland vandt – Nanna blev nr. 33
Næste artikelPeter Alliss – manden med guldstemmen – er død
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.