I dag indledes Masters med drives fra de tre æresstartere, men forud fik man det vejr, som der desværre ikke er udsigt til under hovedturneringen, i Par-3-turneringen.

Den blev spillet på en stærkt renoveret bane, som har givet et bedre hulforløb, og hvor det var indtrykket, at mulighederne for at få hole-in-one var stærkt forøget.

Dem blev der fem af. Det ene, som Tom Hoge (billedet/ Getty) fik på hul 8, gjorde, at han gik i spidsen og sejrede i -6, den næstbedste vinderscore, siden Ben Hogan i 1963 tog initiativet til endelig at få etableret den gennem mange år planlagte par-3-bane.

Bubba Watson og Kurt Kitayama delte andenpladsen i -5, Watson med et enkelt hole-in-one.

Seamus Power var imidlertid den mest omtalte spiller, efter at han sluttede af med holes-in-one på såvel 8 som 9! Det er tredje gang, at der er lavet to holes-in-one i træk. De to første var Claude Harmon i 1968 på 4 og 5 samt Toshi Izawa på 5 og 6 i 2002.

De fire af esserne blev lavet på den klassiske måde: Bolden op på bakken bag hullet, og så spinder den tilbage i hullet. Det femte, som Scottie Scheffler stod for, måtte der målfoto til at fastslå!

Tom Kim, Sam Burns og Scheffler teede nemlig op og slog samtidig på hul 9. En af de tre bolde gik i hul som et basketball-dunk, men først, da de tre spillere kom frem til green, kunne Scheffler konstatere, at det var hans.

Rory McIlroy med datteren Poppy

Så var der i øvrigt det sædvanlige udvalg af koner, kærester, børn og sågar enkelte børnebarn. Mange faldt ud af selv konkurrencen ved at lade andre putte for sig. Brooks Koepkas kone Jena viste sig ferm med putteren; ja, og Si Woo Kims caddie og kone Ji Hyun Oh, som spiller på den koreanske tour, greb 9-jernet på hul 9, slog bolden tæt på hullet og scorede en birdie.

Mere probat var Harold Varners IIIs 18 måneder gamle søn Liam, der først blev grebet, før han snuppede bolden på hul 8. På hul 9 var Liam hurtigst, tog bolden og bragte den hen i hullet. Han har for længst fattet, hvad golf går ud på.

Hele turneringen blev spillet i det dejligste solskin, men det forsvinder før hovedturneringen. Et voldsomt vejrsystem kommer tæt på, og vi må håbe, at det ikke bevæger sig lidt nordligere, end det er forudsagt.

Forrige artikelMickelson var totalt tavs under Champions Dinner
Næste artikelDe tre æresstartere åbnede Masters 2023
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.