Jon Rahm var stærkt følelsesladet efter at have spillet 30 huller dybt koncentreret og erobret sin første grønne jakke som vinder af Masters.

– Jeg troede aldrig, at jeg ville komme til at græde over at vinde en golfturnering, men jeg var meget tæt på, da jeg gik af 18. green.

– Vi lagde mange kræfter i forsøget på at besejre verdens bedste spillere. Måske er det den grad af intensitet og motivation, andre ser, der gør, at jeg bliver karakteriseret som en fighter. Jeg giver aldrig op, men koncentrerer mig om næste slag.

– Jeg er stolt af mig selv og af det, jeg har præsteret.

Rahm var ikke selv klar over det, så han blev begejstret, da han fik at vide, at han er den første spanske spiller, der har vundet såvel Masters som US Open.

– Det er altid fantastisk at være den første til at gøre noget stort, sagde han, da han fik det at vide.

Hans caddie, Alan Hayes, forklarede med flaget fra hul 18 flagrende fra baggen, at da Rahm indledte hele turneringen med en dobbeltbogey, havde det givet ham en helt særlig fighting spirit, og José Maria Olazábal fik også sin andel i triumfen, da han forklarede, at han under en prøverunde med Rahm tirsdag havde talt med ham om Seve Ballesteros, som søndag ville være fyldt 66 år, og hvis anden sejr i Masters faldt netop søndag d. 9. april 1983.

Forrige artikelJohn Rahm vandt Masters sikkert foran Brooks Koepka og – sensationelt – Phil Mickelson
Næste artikelThysted fører – og mangler endda fire huller
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.