Jon Rahm startede sidste runde af Masters på Augusta National to slag efter Brooks Koepka, men sluttede efter en smuk og disciplineret runde fire slag foran. Ikke kun foran Koepka, for han måtte dele andenpladsen med Phil Mickelson, som var startet ti slag efter ham, men gik en sensationel sidste runde i -7.

Allerede efter seks huller var Rahm i spidsen og afgav aldrig føringen. Koepka missede et birdieputt på andet hul snært, og om det var derfor, men han var birdieløs i +4 efter 12 huller. Så kom der tre birdies på resten af vejen, men de hjalp kun til at dele andenpladsen med Mickelson. En så godt som fejlfri Rahm var forsvundet i horisonten.

For den spanske vinder var det en bevægende bevidsthed at have vundet på Seve Ballesteros’ fødselsdag og præcis på 40-året for Seves anden og sidste Masters-sejr. Spanien har nu fire Masters-vindere: Seve Ballesteros vandt to gange, José-Maria Olazábal to og Sergio Garcia en. Kan Rahm fortsætte i samme stil, venter der mange flere majorsejre, formentlig også sejre på Augusta National.

Rahm vil desuden genindtage førstepladsen på Verdensranglisten. Det krævede, at Scottie Scheffler ikke blev nr. 4. Han var faktisk et kort øjeblik i sidste runde delt nr. 3, mens viste aldrig det spil, der sendte ham til tops og sluttede som delt nr. 10.

Ind imellem var der spillere, der så ud, som om de var på vej til at udfordre, men enten gik de i stå – som Russell Henley – eller også havde de smuttere som Patrick Reed og Jordan Spieth. Det var særlig ærgerligt for Spieth, der spillede aggressivt og imponerende med ni birdies, men desværre fik stoppet tre bogeys ind imellem.

Næstsidste bold, bestående af den mut udseende Patrick Cantlay og nordmanden Viktor Hovland, var heldforladt og spillede formentlig i dagens langsomste tempo. Førerbolden ventede i hvert fald på næsten hvert eneste hul og kom rundt i mere end 5 timer.

Man kunne ikke undgå at have lidt ondt af Hovland, der gennem de første 13 huller spillede med præcis samme scorer som Koepka, før han dog til slut spillede runden et slag bedre, nemlig i +2.

Slutstillingen blandt de spillere, der er sikret deltagelse i Masters 2024, fordi de sluttede i top-12, blev: 1. Jon Rahm, Spanien -12. 2. Phil Mickelson og Brooks Koepka, begge USA -8. 4. Jordan Spieth, Patrick Reed og Russell Henley, alle USA -7. 7. Viktor Hovland, Norge og Cameron Young, USA -6. 9. Sahith Theegala, USA -5. 10. Scottie Scheffler, Collin Morikawa og Gary Woodland, USA samt Matt Fitzpatrick, England -4.

Amatøren Sam Bennett var allerede ved cuttet sikret værdigheden som bedste amatør, men mistede pusten til sidst uden egentlig at bryde sammen. Han blev nr. 16 i -2.

På Gettys billede fejrer Rahm sejren med sin kone Kelly og deres drenge Eneko og Kepa.

Forrige artikelECCO-trilogi i Polen startede med tågeafbrud
Næste artikelRahms følelsesladede aften
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.