ROM: Ordet ydmygelse’ er frygteligt misbrugt i sportsjournalistikken, men der er reelt intet alternativ til det når man skal forstå at beskrive den endefuld Viktor Hovland og Ludvig Åberg tildelte Scottie Scheffler og Brooks Koepka i lørdag morgens anden foursome.

9&7 står der på resultattavlen. Det er den største sejr nogensinde i en Foursome over 18 huller. Den tidligere rekord er fra 1979 hvor USA’s Tom Kite/Hale Irwin bankede Ken Brown/Des Smyth med 7&6.

Zach Johnson havde lyttet til kritikken og givet verdens nummer 1, Scheffler, den 5-dobbelte majorvinder Brooks Koepka som foursomesmakker, men hvad der på papiret burde være USA’s stærkeste makkerpar fejlede fatalt. Både Viktor Hovland og Ludvig Åberg spillede skam godt, men det var først og fremmest elendigt hvad amerikanerne lavede. De indledte dobbeltbogey-bogey-dobbeltbogey, og tabte 4. hul til birdie. Så var de 4 ned og derfra blev det kun værre. På de to sidste huller, 10. og 11. blev det næsten pinligt at se på, hvordan de amerikanske stjerner fumlede rundt som i en form for chok-trance.

De tre andre foursomes er betydeligt mere spændende, og USA ser ud til at få den første sejr i matchen mellem Max Homa/Brian Harman og Shane Lowry/Sepp Straka, som uSA er 3 up i med fem huller tilbage.

Foto: Getty Images

Forrige artikelNicole Broch Estrup nr. 2 i USA
Næste artikelRyder Cup: Første amerikanske point – Nicolai spiller fourball igen
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.