ROM: Europa har en stor føring inden søndagens singler, efter at lørdagens fourballs, selvom USA for første gang i årets Ryder Cup for alvor bed fra sig.

Nicolai Højgaard spillede fredag en væsentlig rolle i hans og Rahms dramatiske deler mod Scheffler og Koepka. I dag var han sat sammen med den rutinerede englænder Tommy Fleetwood, o de var på en vanskelig opgave mod USA’s eneste vinderkonstellation i år, The Open-mesteren Brian Harman og Max Homa.

Og det var i særdeleshed Homa, der viste høj, høj klasse. Han lavede birdies på 1., 4., 5. og 6. hul og var årsagen til at USA kom 3 up. Det blev 4 up, da Brian Harman trådte i karakter på 9. hul, da Homa for en gangs skyld fejlede. Nicolai Højgaard havde rigtigt gode birdiechancer på både 3. og 4. hul, men missede begge, og han virkede på intet tidspunkt i samme balance som fredag.

Det var Nicolai, der med gode putts delte 11. hul efter endnu et Max Homa putt, der sad midt i hullet, og vandt 14. hul for Europa med et langt hurtigt, ned-ad-bakke putt, men ellers var det Tommy Fleetwood, der holdt parret inde i kampen helt til 17. hul.

Blandt andet ved at sænke et chip for eagle på 16. hul, på et tidspunkt hvor Nicolai faktisk efter sit bedste slag hele dagen havde drivet par4-hullet med blot et par meter tilbage for eagle. Fredag skete næsten det samme, da Rahm chippede i.

Max Homa var i store problemer på 15. hul, hvor han lå kort af green i rough i 3 slag, men mirakuløst sænkede chippet og tvang Fleetwood til at hole et halvanden meter putt for at fortsætte spillet.

Det hele sluttede med et stensikkert Homa putt for par på 17. efter at Højgaard havde haft sæsonens største spejlæg i bunkeren lige kort af green, og nær holede slaget, og Fleetwood nær havde chippet i hul for andet hul i træk. Det sluttede 2&1 til USA.

Kræver mirakel

Ludvig Åberg og Viktor Hovland, der satte rekord med deres sejr på 11. hul i morges, løb ind i en velspillende amerikansk duo med Sam Burns og Collin Morikawa, som ellers begge skuffede fælt fredag. Burns bragte USA 3 up på for9, Morikawa bragte dem 6 up på bag9, og så var det ren kosmetik, at Åberg med birdies på 13. og 14. begrænsede nederlaget til 4&3.

Justin Rose og Robert MacIntyre vandt 3&2 over Jordan Spieth og Justin Thomas. Her var det især rookien MacIntyre, der trådte i karakter med et par vitale putts på 13. og 15., og han lå faktisk til at gøre det samme igen på 16., men Rose kom ham i forkøbet.

I dagens sidste match, mødte Matt Fitzpatrick og Rory McIlroy de solide amerikanere, Patrick Cantlay og Wyndham Clark. Det var en uhyggeligt lige match. Europa kom 1 up på 4. hul efter McIlroys birdie, og siden delte de to sider de næste seks huller inden USA udlignede med en birdie til Cantlay på 11. hul. En birdie fra McIlroy bragte igen Europa 1 up på 14. McIlroy leverede et fuldkommen magisk chip på 17. hul til en sikker par, og tvang Patrick Cantlay til at hole sit 2 meterputt for birdie for at bringe matchen til all square ned af 18.

Fredag var det Europa, der vendte alt til deres fordel på 18. hul, men her var det USA. Patrick Cantlay holede – igen – et langt birdieputt, som hverken McIlroy eller Fitzpatrick kunne svare igen på, og så tog USA matchen 1 up, og vandt for første gang i denne omgang en session ved at tage fourballs 3-1.

Med en europæisk føring inden singlerne på 10½-5½ står USA stadig overfor en enorm opgave. Det hidtil største comeback i singlerne kom i 2012 på Medinah, da USA førte 10-6, men Europa vandt singlerne med 8½-3½ og tog sejren med 1 point. Nu er forspringet på 6 point, og der skal noget nær et mirakel til for USA, hvis de skal bryde 30 års forbandelse på europæisk grund.

Foto: Getty Imaes

 

 

 

Forrige artikelRyder Cup: Første amerikanske point – Nicolai spiller fourball igen
Næste artikelRyder Cup: Søndagens singler
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.