Whau! Rory McIlroy modstod presset, og sænkede et 5 meter putt på 72. hul for ikke bare at vinde Dubai Desert Classic, men også for at undgå at komme i omspil med sin absolut ikke særligt ‘gode ven’, Patrick Reed, som med en formidabel runde – ikke mindst med putteren – gik 65 og nåede til 18 under par. Reed havde indledt runden 4 slag efter McIlroy, men spillede sig frem på førstepladsen. Rory McIlroy havde ikke sin bedste dag, men spillede klogt, og sagde meget diplomatisk efter runden, at han forsøgte at koncentrere sig om sit eget spil, og ikke tænke over ‘hvem’ der var på jagt. På den måde fik han meget elegant afmonteret den umiddelbare snak om ‘krigen’ mellem ham og netop Patrick Reed, der fik fornyet næring inden turneringen, da Reed blev tydeligt frustreret over at Rory ikke havde lyst til at hilse på ham på træningsbanen.

Good guy, bad guy

Patrick Reed er én af dem, der har skiftet til LIV Golf – men stadig ønsker at stille op på DP World Tour – og han har anlagt adskillige søgsmål mod såvel PGA Tour, som mod personer, der i følge Reed har ‘skadet hans image’. Her på sitet tør vi dårligt nok skrive, at Patrick Reed har en skidt karakter – tænk, hvis han også sagsøger os – men det er vel ikke for meget sagt, at Patrick Reed hverken er den mest sympatiske eller mest populære personlighed i internatonal topgolf. Meget kan man sige om hans karakter, men han er en fremragende golfspiller, og viste igen en blændende mental styrke når han er midt i orkanens øje. Under normale omstændigheder ville man have undet ham sejren, men det virkede på tv-billederne som om at også publikum i Dubai ønskede at McIlroy skulle vinde, og jublen ville ingen ende tage, da det afgørende putt rullede i hul for 19 under par og Rorys første sejr i en Rolex Series turnering.

Lucas Herbert, Callum Shrinkwin og Julian Brun sluttede på de næste pladser hhv. 3, 4 og 5 slag efter Rory.

Pæne danske præstationer

Thorbjørn Olesen blev bedste dansker på 16. pladsen -10, efter en runde i 70 (-2). Den kunne være blevet endnu bedre, for Thorbjørn havde adskillige lige-ved-og-næsten birdieputts, og fik bogey den eneste gang på runden, der var en reel risiko for det.

Rasmus Højgaard var rigtig god i denne mandagsafgørelse. 67 (-5) og et avancement på hele 33 pladser til delt 20. plads i -9. Nicolai Højgaard blev nummer 38 i -7, efter 70 i finalen, og så delte Niklas Nørgaard Møller og Marcus Helligkilde 51. pladsen i -6 efter begge at være gået finalerunden i par.

Foto: Getty Images

 

Forrige artikelMcIlroy fører med 3 inden mandagsafslutning i Dubai
Næste artikelNu bliver DGU-kortet digitalt
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.