Thomas Søby er stoppet som tour-caddie og er blevet greenkeeper på Royal Golf, hvor han arrangerer en stor mid-age eliteturnering.

I 15 år har Thomas Søby været fuldtids-caddie på touren, og har fået for bl.a. Anders Hansen, Morten Ørum Maden, Joachim B. Hansen og senest tyske Max Kiefer. Men nu er det slut. Søby skal være far for anden gang og det lange afbræk i sæsonen på grund af corona har fået ham til at reflektere over tilværelsen.

”Da jeg kom hjem efter turneringen i Qatar og alt var aflyst på ubestemt tid, vidste jeg ikke hvad jeg skulle lave, men fik en midlertidig aftale om at være greenkeeper på Royal Golf. Samtidig fik min kone og jeg besked om, at vi skulle være forældre igen, og vi havde allerede en aftale om, at hvis det skete, så var det slut med at rejse ude på touren. Derfor var beslutningen om at stoppe i så svær at tage,” siger Thomas Søby, der fik forlænget sin kontrakt med Royal Golf sæsonen ud.

”Allerede i vinter, hvor Max Kiefer holdt 10 uger turneringsfri, fik jeg en fornemmelse af hvordan det er at leve et normalt familieliv, og vores datter var så lykkelig. Jeg er glad for jobbet som greenkeeper og ser frem til at have en fast indtægt,” siger Thomas Søby, som fortsat vil tage rundt og holde sine populære Caddie-on-tour-foredrag, som han elsker at lave.

Støt eliten

Thomas Søby tilhører selv elitetruppen i Royal Golf Club og sidste år var han med til at arrangere Mid-Age rangliste-turneringen Copenhagen Trophy. Det gør han også i år, hvor turneringen er flyttet til 19. juli. Der er plads til 60 spillere, og indtægterne går ubeskåret til klubbens eliteafdeling.

 

 

”Sidste år blev det en stor succes, og det håber vi også bliver tilfældet i år, selvom turneringen nu spilles midt på sommeren. Sidste frist for tilmelding er 14. juli og der er stadig ledige plader.

Der er præmier for 20.000 kr., som sponsoreres af Maxx Royal Resorts i Tyrkiet, og for at deltage skal man være herre, være fyldt 30 år og have max. 12 i handicap,” siger Thomas Søby. Prisen for at deltage er 750 kr. for to runder og træningsbolde.

Foto: Thomas Søby har været caddie på touren i 15 år, nu stopper fordi han skal være far for anden gang til efteråret (privat).

DEL
Forrige artikelWarrens første sejr siden Himmerland
Næste artikelDramatisk omspilssejr til Morikawa
Avatar
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.