Der er næsten intet sket indenfor udviklingen af putterskafter i de seneste mange årtier. Jo, Odyssey har lavet StrokeLab skafterne, men ellers er et putterskaft et putterskaft som det altid har været. Former, designs, materialer og slagflader eksperimenteres der ivrigt med. Ikke normalt skaftet. Men Barney Adams, en institution indenfor design af golfudstyr, og manden, der i slutningen af 80’erne skabte Adams Golf, har brugt nogle år på at udvikle Stability skaftet i sin nye virksomhed, Breaktrough Golf Technology. Hans skafter kan monteres på næsten alle puttere, og ideen er, at man skal have præcis den samme fornemmelse som med sit stålskaft, men udnytte fordelene ved multimateriel skaftet, der er lavet i carcon, er tykkere end normalt og er monteret med en smallere stål-tip.

Stability skaftet er, hævder Adams, 25 procent stivere end et stålskaft, men reducerer torque, altså vridningen med næsten 50 procent. Hvilken betyder, at slagfladen bliver mere lige på målet ved boldtræf. Når man taler putter, så betyder én eller to grader rigtigt meget, så skaftets egenskaber kan være en helt afgørende forskel på et sænket eller et misset putt. P.t. kan man kun købe Stability skaftet online fra USA, men det er meget sandsynligt at det inden længe er en personlig tilpasningsmulighed, npr man køber ny putter.

DEL
Forrige artikelMestrenes valg
Næste artikelDet amerikanske hold er klart – eller er det?
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.