Der har ikke været mange opmuntringer for Joachim B. Hansen i 2022, men fredagens runde i Alfred Dunhill Championship var én af dem. Med en runde i 68 slag (-4) spillede han sig 47 pladser frem i stillingen og klarede cuttet med fin margin. Begge i 3 under par totalt.

Det samme gjorde John Axelsen, som spillede endnu bedre og forbedrede sin placering med hele 76 pladser. Han fulgte en trist 75’er torsdag op med en forrygende 66’er fredag og også han kom dermed sikkert videre til weekenden og kun tilbringe eftermiddagen i det sydafrikanske safari-paradis uden at skulle bekymre sig om cutgrænsen i løbet af eftermiddagen.

Den skulede Martin Leth Simonsen måske en smule til, for hans 70’er (-2) kunne måske i allerværste fald vise sig at blive overgået, men det skete ikke, så også han er klar til weekenden på delt 51. plads i -2.

Christoffer Bring var også ude på formiddagsholdet, men en runde i par var ikke nok til at klare cuttet. Han sluttede i 3 over par.

Sidste dansker på banen var Niklas Nørgaard Møller. Han fulgte sin 70’er fra torsdag op med en 71 og går ind til finalerunderne side om side med Joachim og John på delt 39.-plads i -3.

Der kom for alvor gang i de lave scores lørdag, og vinderen af Challenge Tour-ranglisten Nathan Kimsey havde en gylden mulighed for at snuppe banerekorden (fra Joachim B. Hansen), da han var 9 under inden 18. hul, men så kvajede han sig og slog i vandet med en bogey til følge. Derefter var det skotten Scott Jamiesons tur. Med fire huller igen var han 8 under par (banerekorden er -8), og på 17. fik han endnu en birdie, der bragte ham 9 under for dagen og 13 under totalt. Han holdt par på sidste og snuppede dermed såvel førstepladsen som en ny banerekord på Leopard Creek CC. Han fører turneringen i -13, 3 slag bedre end David Ravetto, Eddie Pepperell og førnævnte Kimsey.

Foto: Getty Images

 

Forrige artikelGodt udlæg af Bjørn på Mauritius
Næste artikelFire danskere på LET’s Q-school, men én mangler
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.