30 pro’er var til start i Kristianstads Invitational Pro/Am presented by DANÆG, og de blev, sammen med de 90 amatører, mødt af en fantastisk bane, der præsenterede sig fra sin allerbedste side.

Feltets højst rangerede spiller, Jeppe Kristian Andersen, fik en stille start på sin runde, og var en over par efter de første fem huller. Andersen startede på hul 11, men da han nåede hul 16, begyndte en stime, han ikke selv husker, han har leveret før.

Syv birdies i træk fra hul 16 til hul fire, og stille og roligt spillede han sig op i front sammen med August Thor Høst. Høst var også tæt på sejren i 2022, men endte sidste år som nummer fire efter en afsluttende dobbeltbogey.

Jeppe Kristian Andersen lavede pars på resten af for-9, og var helt lige med August Høst inden han slog ud på sidste hul. Andersen manglede hul, banens letteste hul, mens Høst skulle spille niende. Og da Høst’ score fra hul 8 tikkede ind, lå sejren til Jeppe Kristian Andersen. Fynske Høst havde lavet bogey på par-5 hullet 8., og havde sat sig selv under pres.

Challenge Tour-spilleren, Andersen, rystede ikke på hånden, og nåede let green i to slag i medvinden, og kunne med to putts sikre sig sejren i Kristianstads Invitational Pro/Am presented by DANÆG. Det endte med en sikker sejr på hele tre slag, da August Høst også satte slag til på det svære niende hul, og dermed delte han andenpladsen med Frederik Tøttenborg og Morten Toft Hansen.

Dagens slag stod Joachim B. Hansen for. På par-5 hullet 10., havde han blot 163 meter tilbage efter sit drive i medvinden, og hans 8-jern landede to meter kort af hullet og rullede i til en albatros. Det er Hansens første ”store fugl” nogensinde, og den sendte ham op på en delt førsteplads. Desværre sluttede han med to bogies og to dobbeltbogies på sine sidste fem huller, og sluttede på en 20. plads.

– Jeg føler næsten jeg gentager mig selv, men ligesom de foregående år, er vi kommet til en bane, der præsenterer sig som en af de bedste i Skandinavien, og som både proer og amatører nyder at spille. Vi har set fantastisk golf fra de danske proer, og jeg vil endnu engang takke spillerne og sponsorerne for at bakke op om turneringen, ellers var det slet ikke muligt, siger Thomas Stuer-Lauridsen, direktør Golf Business Partner.

Der blev spillet om 175.000 kroner, og pengepræmierne fordelte sig således:

Resultat:
1. Jeppe Kristian Andersen – 65 slag – 60.000 kr.
T2. August Høst – 68 slag – 26.500 kr.
T2. Frederik Tøttenborg – 68 slag – 26.500 kr.
T2. Morten Toft Hansen – 68 slag – 26.500 kr.
T5. Kristoffer Max – 69 slag – 7.000 kr.
T5. Viktor Sidal Svendsen – 69 slag – 7.000 kr.
T5. Tobias Poke – 69 slag – 7.000 kr.
T5. Marcus Garfield Hansen – 69 slag – 7.000 kr.
T5. Keen Bernberg – 69 slag – 7.000 kr.

Forrige artikelTirsdagsanekdoten om Ryann O’Toole og Georgia Hall
Næste artikelUgens tv-golf: Nu er det alvor
Golfbladet.com
Golfbladet er Danmarks største golfavis, som nu også tilbyder et digitalt univers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser samt anmeldelser af udstyr, baner og rejser.