GOLFBLADETS læsere kunne i august 2020 læse om udfordringerne ved at blive sat helt ud af golfspillet, når man har pådraget sig en skade. Vejen tilbage på golfbanen er lang og indimellem smertefuld, når følgevirkningerne af en brækket skulder skal trænes og behandles.


Kommer jeg nogensinde til at spille golf igen?

Det er nok et af de spørgsmål, man uvilkårligt vil stille sig selv igen og igen. Sådan var det i hvert fald for mig, da jeg i sommeren 2020 skrev ovenfor nævnte artikel. På det tidspunkt var min situation meget uafklaret. Min artikel sluttede dengang med følgende tekst:

”Jeg ved, at jeg lyder modløs, men efter 3 måneders genoptræning, hvor min skulder er blevet mere mobil, men smerterne stadig er ret voldsomme, så er det nemt at miste modet. Jeg har nok undervurderet, hvor slemt og invaliderende en brækket skulder kan være. Selve bruddet er vokset fint sammen, men der er så mange muskler og sener i området, så helingen er ret kompliceret og tager lang tid. Eksperterne mener, at der vil gå et års tid, før jeg er nogenlunde smertefri, men der er ingen garantier for, at jeg får den fulde førlighed tilbage i lige netop det område.

Men trods modløsheden ved jeg, at jeg ikke er sådan lige at knække. Jeg skal rejse og spille golf igen og genoptage mit sociale liv og vil udnytte ventetiden på bedste vis. Det gør jeg med genoptræning hos Buddinge Fysioterapi hver uge, massage hver anden uge og i skrivende stund, har jeg lavet en aftale med Golfklinik Danmark, der er eksperter i golfskader. De har samarbejde med klinikker i hele Danmark….”.

Fysioterapi og laserbehandling med fokus på golfspillere
Min beslutning om, at få behandling hos en Fysioclub og en fysioterapeut, der har fokus på golfspilleren, skulle vise sig at være en rigtig god beslutning. Første gang jeg fik behandling, var i august 2020. Min fysioterapeut, Thorsten Holst, er indehaver af Fysioclub. Han har rigtig god erfaring med golf og golfskader og har udviklet en strategi med et behandlingsforløb til de skader, som golfspillere ofte oplever tilbagevendende problemer med. For eksempel hælsporer, achillesbetændelse, golfalbue, rygsmerter, skuldersmerter m.fl. Her kombineres laserterapi med massage og vejledt træning, hvor man gradvist øger belastning og dosering.
Efter en indledende samtale og en grundig gennemgang af mit skadesforløb, hvor jeg fik afløb for mine frustrationer med hensyn til manglende virkning af tidligere behandlinger, vurderede Thorsten Holst, at laserbehandling ville være optimalt for min skulderskade. Jeg var temmelig bevægeindskrænket og havde en lille portion skepsis med hjemmefra med hensyn til laserbehandling. Jeg skal helst kunne ”mærke noget” og ved jo, at det skal gøre ondt før det gør godt, så jeg havde håbet på en ordentlig omgang massage, så jeg kunne få armen ud fra kroppen igen. Thorsten gik i gang med laseren og jeg kunne intet mærke, andet end en behagelig varme. Jeg må indrømme, at min skuffelse over manglende massage blev gjort til skamme, for jeg kunne allerede efter kort tid løfte min arm en anelse mod loftet, hvilket for få minutter siden var umuligt.

Hvad er laserterapi?

Laserterapi er smertedæmpende behandling, som reducerer inflammation og ødemer hurtigere end kroppens egen restitutionstid. Er fri for bivirkninger og er en smertefri behandlingsform. Laserterapi styrker immunforsvaret, optimerer cellefunktioner i det skadede område og støtter hermed kroppens evne til hurtigere at hele ved skader.
Det er lyset fra laseren, som stimulerer blodcirkulationen og dæmper inflammation. Kroppens celler omkring skaden, der allerede er i gang med en reparationsproces, får via laserens lys tilført energi, som styrker og accelerer kroppens naturlige reparation- og helingsproces.

Laserterapi virker:

Anti-inflammatorisk/betændelseshæmmende
Smertelindrende
Mindsker ødemer og heler sår
Behandlingen er:
Smertefri
Uden bivirkninger
Skaber hurtige resultater


Golf Fitness målrettet mod golfspillere

Efter adskillige behandlinger med laserterapi, var det ved at være tid til at træne mine nærmest ikke-eksisterende muskler på venstre arm og da jeg ikke have været på golfbanen eller i nærheden af et golfjern i månedsvis, anbefalede Thorsten mig, at deltage på et 12-ugers træningsforløb på et kommende golffitness-hold bestående af både raske og skadede golfspillere. Det var lige noget for mig og min efterhånden totalt utrænede krop (læs: slatne krop), som i den grad trængte til at blive trænet lidt op.
Jeg startede på et hold med 8 deltagere på 50+. Allerede på første dags træning (á en times varighed) oplevede jeg, at de fleste deltagere var engagerede gengangere på holdet og her var en hyggelig, personlig og munter tilgang til øvelserne. Jeg havde grundet min skulderskade problemer med flere øvelser, men straks viste Thorsten mig en anden øvelse eller en lidt anden måde at gøre tingene på, således at jeg også kunne følge med og få fuldt udbytte af træningen. Træningen var bestemt effektiv men Coronasituationen satte en stopper for træningen midt i forløbet, men Thorsten arrangerede hurtigt digital træning, så alle kunne fortsætte det gode forløb, blot hjemmefra.

Hvad er Golf Fitness:
Golf Fitness er fysisk holdtræning direkte målrettet mod golfspillere. Man bliver undervist af en golffysioterapeut og der er flere typer af hold til alle aldre og med forskellig intensitet og indhold.
Træningen er også for dig, der sætter pris på den sociale del ved træningen og har erkendt, at træning sammen med andre er en motivationsfaktor. Vores hold har maksimalt otte deltagere, hvilket sikrer at der også vil være tid til individuelt fokus og korrektion.

GENERELT UDBYTTE AF GOLF FITNESS
Ud over det traditionelle udbytte ved fysisk træning, er målsætningen her også, at dit golfspil bliver forbedret
Du kommer i bedre form og får en mindre risiko for at få ondt af en overbelastning eller skade.
Du vil opleve, at du får mere power. Evnen til at lave en mere eksplosiv svingbevægelse giver dig de ekstra meter på fairway
Bedre stabilitet. Kroppens stabiliserende muskelkorset er fundamentet for at udvikle power og for at være stabil i svingbevægelse
Øget mobilitet. En bedre smidighed giver dig mulighed for at komme ud i golfsvingets yderpositioner

Jeg kan helt sikkert anbefale Thorsten Holst og Fysioclub ved skade eller problemer, således at man hurtigt kan komme tilbage til golfspillet. Han lover ikke mirakler, men med hans professionalisme og fagligt kvalificerede tilgang til klienterne er man i trygge hænder. Og så gør det jo heller ikke spor, at Thorsten besidder en stor portion af både munterhed og seriøsitet, så man altid føler sig velkommen og bliver taget alvorligt med hensyn til de problemområder eller skader, man kommer med.

DEL
Forrige artikelPeter Launer Bæk nr. 3 før sidste runde
Næste artikelTirsdagsanekdoten om bæredygtig tee lavet af kaffegrums
Bettina Schjølie er bladets kvindelige islæt, og har ansvaret for modestoffet. Bettina er desuden leveringsdygtig i spændende portræt-artikler af kendte og mindre kendte personer, men som alle har en god historie at fortælle. Bettinas rejseartikler har ofte en ekstra vinkel, i form af inddragelse af wellness.