Jakob Holst Steenstrup Nyvold har som mange andre tænkt over, hvor mange golftees, der ligger og nedbrydes alt for langsomt i naturen – specielt dem af plastik.

I modsætning til os andre har han bestemt sig for at gøre noget ved det, og det har han gjort ved at udvikle en tee, der består af genanvendt plastfrit biomateriale og kaffegrums, som han har fået leveret hos lokale cafeer og restauranter.

Derefter har han stiftet firmaet Greenup Golftees, hvis første parti af den nye tee var på 10.000 stk. Dem har han været rundt med i nogle klubber og foræret en del af til spillere i forskellige turneringer, og det viser sig, at alle er begejstrede for ideen. Hvem vil ikke gerne bruge tees, der nedbrydes på maksimalt 150 dage, og når de gør det, virker de som gødning som græsset på teestedet?

Skal vi føje til, at kaffegrums fra kaffebønner jo siges at holde myrer væk, så der kan være en smart bivirkning!

Med Jacob Nyvolds tees giver man med andre ord ikke bare sit bidrag til mindre skovfældning, men genbruger også ting, der var havnet i affaldsspande i stedet for at komme til værdighed på golfbanen.

Vi venter spændt på, hvad prisen bliver, når Greenup Golftees i slutningen af maj lancerer sin salgsportal, hvis ikke der er udsolgt allerede, fordi klubber vil have den miljøvenlige tee med deres navn påtrykt.

Fotoet er taget af Sebastian Telmer.

Forrige artikelTilbage til golfspillet
Næste artikelDen gamle dame
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.