Rasmus Højgaard er vinder af Afrasia Bank Mauritius Open 2019!

Sejren kom i hus i et nervepirrende tre hullers omspil, hvor Rasmus hele tiden slog de bedste slag, ja, fremragende slag, men hvor franske Antoine Rozner de to første gange på imponerende vis fik ryddet op, og scoret de birdies, der var nok.

Først på det tredje hul gik den ikke mare. Rasmus slog et vidunderligt jernslag ind til blot et par meter for eagle på 18. hul – og efter tre birdies i træk på hullet inden for en time, lykkedes det at få puttet i til enorm jubel fra ikke kun vinderen selv, men også de andre danskere; Søren Kjeldsen, der var sluttet på delt 13. plads, og Benjamin Poke og Jeff Winther, der var blevet på Mauritius efter at have misset cuttet fredag.

Tæt løb

Finalerunden var enormt spændende. Rasmus Højgaard startede i næstsidste bold som lyn og torden; birdie, eagle og tog to slags føring, da spillerne i førerbolden, Antoine Rozner og Thomas Detry, indledte lidt nervøst.

Flere og bød sig til med lave scores. Louis De Jager satte standarden med en en runde i 64 slag (-8) og en klubhusscore i -18, Renato Paratore rykkede frem, førte også på et tidspunkt med to, efter Rasmus med to bogeys i træk var faldet tilbage til feltet. Thomas Detry gjorde comeback, Rozner fandt rytmen og begyndte at score. Benjamin Hebert og Grant Forrest bød sig til og på et tidspunkt, da førerbolden blot manglede seks huller, var ni spillere indenfor et slag.

Derfra blev som børnesangen om de ti små cyklister. Nerver, uheld, små fejl. En efter en tabte de grebet, men feltets yngste, 18-årige Rasmus Højgaard, holdt stædigt ved og selvom han misbrugte chancen for birdies på det lette par5-hul 14. Den sidste nødvendige birdie fik han på 18. hul efter et langt første putt. Dermed indhentede han Paretore, som havde sat målet med -19.

Rozner turde ikke gå efter 18. i to slag fra et lidt tvivlsomt leje, lagde op og missede sit birdieputt en anelse kort. Detry missede muligheden for at komme i omspillet med et nervøst putt fra et par meter.

Tre hullers omspil

Paretore, der som den eneste af de førende har prøvet at vinde før, slog andetslaget i vandet på første omspilshul, og så var det slut for hans vedkommende. Rozner reddede birdie med et vidunderligt bunkerslag til 20 centimeter og Rasmus missede akkurat sit eagleputt, der overraskende faldt til højre til sidst.

På andet omspilshul lå både han og Rozner på green i to, langt fra hullet med meget ens putts. Rozner slog en del kort, Rasmus slog op til en klar – eller så en halv meter nu er i et omspil – men Rozner lagde presbolden tilbage ved at sænke uimodståeligt for birdie. Rasmus holdt hovedet koldt. Tilbage til 18. tee endnu en gang.

Og nu var der ikke tvivl. Efter to gode drives, slog Rasmus først og slog et pragtfuldt slag op et par meter langt af hullet for en god eaglechance. Rozner var igen i green men kort og et nervøst putt efterlod ham med en halvanden meter, som der ikke blev grund til at se.

Rasmus Højgaards putt forsvandt fra greens overflade! Dermed skulle Rasmus blot bruge to turneringer som medlem af European Tour og i sin femte turnering på det her niveau i alt for at sikre sig sin første sejr. Som den tredjeyngste vinder på touren nogensinde, og som den klart yngste danske førstegangsvinder.

Med sejren får han 158.500 € – ca. 1,2 mio. kroner, 17 point til verdensranglisten og han rykker op som aktuelt nummer to på Race to Dubai. Samtidig sikrede han sig vinderkategori på touren i hele 2020 og 2021 sæsonen.

Vi ønsker Rasmus og hele hans team, ikke mindst familien, et kæmpe tillykke og håber, at alle danske golfklubber husker at hejse dannebrog i morgen.

Foto: Getty Images

Forrige artikelTo modne vindere: Stenson og Matt Jones
Næste artikelUng tyskers tredobbelte triumf
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.