I torsdag døde en af historiens største golfskribenter, Dan Jenkins, 90 år gammel.

De fleste, der har golfhistoriske bøger stående på hylden, har en eller flere bøger af den legendariske skribent, der skrev titusindvis af golfspalter, et væld af bøger og blev indsat i alle de forskellige Hall of Fames, der findes i golfverdenen.

Jenkins, som bl.a. blev elsket, fordi han tog sig selv uhøjtideligt, men altid golf alvorligt, bliver i disse dage mindet i alle medier.

I øvrigt tog han ikke golfen mere alvorligt, end at han skrev ‘Dead Solid Perfect’ – en bog om livet, som det leves på PGA Tour af Kenny Lee Pucket med ‘flyrejser, dejlige kvinder og lykke’, titlen på første del af bogen.

Jenkins var ven med hele verdenstoppen, og det var ham og kollegaen Bob Drum, der i omklædningsrummet mellem tredje og fjerde runde af US Open 1960 forklarede Arnold Palmer, at han var chanceløs, syv slag efter den førende og med 14 spillere foran sig.

Palmer var uenig, gik til tee og drivede hul 1 par 4. Med seks birdies på de syv første huller var scenen sat til et af turneringens mest fantastiske comebacks. Palmer sluttede i -4, to slag foran Jack Nicklaus.

Ved vendingen efter 9. hul mødte Palmar Drum og Jenkins og udbrød: – Tænk, at jeg lige skulle møde jer her! S

Hvorefter han hurtigt snuppede Jenkins’ cola og cigaretter og begav sig mod tiende tee.

Forrige artikelBliv klædt på efter alt slags vejr i BACKTEE’s kollektion 2019
Næste artikelRené vil hjælpe klubber og spillere
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.