Gennem medierne erfarede Tirsdagsanekdoten, at to ukrainske flygtninge var indkvarteret og kommet i arbejde på Hjarbæk Fjord GK, og den historie måtte vi naturligvis have.

Så snart, det stod klart, at der ville komme Ukrainske flygtninge til Danmark, kontaktede golfmanageren i Hjarbæk Fjord, Jan Storgaard, sin bestyrelse: Han ville gerne indkvartere to, hvis klubben gav dem arbejde.

Der var ingen vaklen, og de 20-årige tvillinger Maria og Daria, som nu arbejder i klubben med at lave morgenbuffet og diverse andre jobs, var formentlig de første flygtninge, der kom på plads i Danmark.

Det gav en uventet mediebevågenhed. Foruden den skrevne presse blev det til indslag i God Morgen Danmark, TV Midt & Vest og TV2 Nordjylland.

Få minutter efter indslaget i God Morgen Danmark bestilte et ægtepar golfophold med begrundelsen, at de ville støtte en klub, der handlede på den måde, så der var en omgående og uventet bonus.

Forrige artikelTv-Golf: Får vi en dansk PGA-vinder i denne uge?
Næste artikelWGC-hulspil: Enkelte overraskelser og flere favoritsejre
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.