På en golfrunde på Red Apple Golf i Arkansas havnede en bold på hul 3 inde i en stor villahave, der lå tæt på banen, og den var let at få fat i.

Så faldt vores øjne på et skilt, der forkyndte, at indtrængende (trespassers) ville blive skudt, og i et net uden for huset hang alle de bolde, der fornuftigvis ikke var forsøgt hentet. Vi nøjedes med at tage et billede af dem.

 

Red Apple Arkansas, er en flot bane, men har mindst en meget sur nabo.

Den nu afdøde læge fra Helsingør, Gudmund Tange, fortalte i Golfbladet 1986 om en oplevelse på golfbanen i den liberianske mineby Yekeba på grænsen til Guinea og Elfenbenskysten:

– På golfbanen var Guinea out of bounds på de tre første huller. En svensker slog sin bold out of bounds på andet hul, men da han kunne se den ca. 30 meter inde mellem en stor klynge elefantgræs, smuttede han lige over grænsen ind i Guinea for at hente bolden. Desværre blev han anholdt af en marxistisk grænsegendarm, blev i primitiv militærlastbil kørt til hovedstaden Konaki, var fængslet og blev forhørt i en uge, og da der ikke var direkte trafikforbindelse mellem Guinea og Liberia, var han tvunget til at flyve tilbage via Sydafrika og var hjemme igen ca. 14 dage senere.

– Sidenhen erklærede han altid sin bold for tabt, når den gik out of bounds på de tre huller.

Et eksempel på, hvor meget klogere man kan blive, når man har overtrådt en regel.

 

Forrige artikelTo danskere i kamp for LPGA-kort
Næste artikelLandsholdet til Borneo er fundet
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.