Overskriften er en tilsnigelse, for vi vil kalde alt, der er holet med en putter, for putts, og her er det længste fra Skotland.

6. november 2001 holede den 66-årige Fergus Muir på St. Andrews’ Eden Course verdens længste putt for så vidt, som han brugte sin putter til at sende bolden i hul med sin 80 år gamle hickory-putter fra 112 m på hul 5. Han havde da set sine to medspillere gå langt, langt over green i voldsom blæst.

Hændelsen er bekræftet af Guiness Book of Records med hjælp fra Mr. Muirs to medspillere, og det var i øvrigt hans første hole-in-one nogensinde.

Tager vi overjordiske putts med, slår stadig ingen det putt, som José-Maria Olazabal, som på billedet driver betydeligt kortere end sit længste putt, sendte af sted 21. september 1999 i en Concorde på vej fra Paris til New York, hvorfra han fortsatte til Ryder Cup. Her holede han på midtergangen i business class-kabinen et 22,5 m langt putt i et glas, mens concorden fløj 14757 m, næsten 15 kilometer.

Forrige artikelJosé María Olazabals nye job
Næste artikelDobbelt op til Helen
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.