I det amerikanske collegesystem er der dels de fireårige på NCAA, dels de toårige på NjCAA (National Junior College Athletic Association).

Sofie Kim Bjerg Jensen, som i Danmark repræsenterer Himmerland Golf, kom på Western Texas College (WTC) som freshman (første års) med støtte fra sin træner Andreas Kali. Den del af sportslivet på dette college, der klarer sig bedst, er golf, selv om pigerne kun har været fire siden nytår. Det betyder, at da man i dette format har fire af fem deltagere som tællende til resultatet, er det et handicap, som pigerne har lidt under i hele foråret.

Alligevel lykkedes det at vinde Southwestern Districts final og kvalificere sig til nationals. Ikke med en stjerne i top og tre, der følger op. Det var resultatet af en solid holdindsats.

Sofie Kim Bjerg Jensen

I Nationals finalerne blev holdet nr. 3, mens Sofie blev nr. 4 individuelt, efter at holdet havde ligget som nr. 2 efter de to første runder.

Et resultat, som har vakt stor tilfredshed på WTC, hvor man nu glæder sig, til hun kommer tilbage efter sommerferien.

Sofie studerer business og træner hårdt tre gange om ugen foruden turnering i weekenderne. Hendes mål er at kunne fortsætte på et af de fireårige colleges, når hun er færdig på NJCAA.

Forrige artikelUSA: Første sejr i fem år
Næste artikelIngen US Open-pladser til tre danskere
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.