Oktober var en dårlig måned for verdens nummer 17, Tony Finau. Først blev han sagsøgt, så fik han corona.

Der er sikkert en del, der kan huske sagen hvor en gruppe af tidligere sponsorer beskyldte Lucas Bjerregaard for at løbe fra en aftale om at betale en del af sine indtægter tilbage til dem. Den sag sluttede med et forlig.

Om det går lige så godt for Tony Finau, den amerikanske Ryder Cup-spiller fra Salt Lake City i Utah, står mere uklart. Ligesom det var tilfældet med Lucas Bjerregaard, fik han stor økonomisk støtte af en lokal forretningsmand i sine tidlige år som professionel. Molonai Hola støttede Tony Finau og hans bror, Gipper, der kommer fra ganske ydmyge kår i en familie, der indvandrede fra Samoa-øerne, i deres bestræbelser på at etablere sig som professionelle golfspillere.
Hola hævder, at han bl.a. betalte Finau familiens husleje, sundhedsforsikring, købte dem en bil og betalte golfrelaterede rejseomkostninger. I alt skal han have støttet familien med små 600.000 $. Finau familiens del af aftalen var at Hola skulle have 20 % af brødrenes indtægter, og derfor har Hola sagsøgt Tony Finau for 16 mio. $.

Det er et noget voldsomt beløb, da Tony Finau ’blot’ har tjent et par og tyve millioner, men hans sponsorindtægter er formentlig regnet med. Gipper Finau har derimod ikke rigtigt bidraget selvom han var den af de to der først fik succes på Korn Ferry Tour.
Tony Finau, 31, har spillet syv sæsoner på PGA Tour med stor succes. Han har ganske vist kun én sejr, men masser af topresultater, og var en del af USA’s seneste Ryder Cup-hold.

Det amerikanske retssystem er nu i gang med at behandle sagen, der også involverer Finaus managementfirma.
Som om sagsanlægget ikke er slemt nok, blev Tony Finau i begyndelsen af måneden testet positiv for Covid-19, og måtte gå to uger i selvisolation.

DEL
Forrige artikelTirsdagsanekdoten om Masters-guf som netkøb
Næste artikelMasters med lave temperaturer, kortere dage og blødere bane
Avatar
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.