Tyskland er et af de rejsemål, der er mest attraktivt under coronakrisen, men også her skal man udvise særlig forsigtighed, og derfor er kæden Hotels auf den Golfplatz populært

Tyskland, Norge og Island var de første lande, Danmark åbnede til efter coronakrisen, og selv om der siden er åbnet til det meste af Europa, er flytrafikken langt fra normal, og de fleste tør stadig ikke tage til Sydeuropa af skræk for, at epidemien endnu ikke er afgørende under kontrol, eller at der kommer en anden bølge.

Tyskland i bil
Det har gjort turisme og golf i Tyskland ekstra attraktiv. Både pga. sundhedssituationen, og fordi hele Tyskland kan nås i bil.
Tilmed er trafikken i Tyskland ikke så infernalsk, så længe coronakrisen påvirker såvel turismen sydfra som erhvervslivet, og det betyder, at man kan regne med færre af de ’staus’, kilometerlange køer, som i de senere år har gjort bilkørsel hos vores sydlige nabo til en blandet fornøjelse.

Storbyerne fravælges
Hvor de fleste tidligere har kombineret besøg i storbyer med golfferierne, betragter mange nu storbyer som risici. Her kan man ikke undgå at komme i forbindelse med tusindvis af mennesker under et besøg. På gader, markeder, museer, restauranter, busser, flodbåde, tog etc.
Vil man have den mindste risiko, kører man i egen bil, opsøger turistattraktioner med masser af plads mellem de besøgende, bor med adgang til at lave egen mad eller på hoteller med grundige corona-foranstaltninger og overholder på golfbanen de instrukser, som er i overensstemmelse med det, som er udsendt af det tyske golfforbund.

Schloss Reichmannsdorf ligger mellem Würzburg og Nürnburg og har en bane, der bliver ekstra smuk i sensommeren.

På golfbanen
Af naturlige grunde ligner de meget det, man spiller – eller har spillet – med i Danmark. Der er fyld i hullerne, så man ikke rører ved noget, når man skal tage bolden op af hul.
Man må ikke røre flagene, og skulle et af dem være kommet til at stå skævt, må det bankes lodret med slag med en kølle.
Man skal naturligvis spritte, undgå at give hånd, holde afstand i restauranterne osv., men hvis man bor på golfbanerne, bliver der mindst mulig risiko.

Hotels auf den Golfplatz
I forvejen var en organisation af hoteller, der ligger sammen med golfbaner, et fint koncept, der blev skabt for ti år siden. I coronatider er det simpelthen genialt. For at blive tilknyttet, skal man opfylde visse specifikke krav:
Hotellet må ikke ligge mere end et par-4-hul (430 m) fra banen.
Hotellet skal være firestjernet, så kvaliteten ikke kan betvivles.
Banen skal have mindst 18 huller og være tildelt mindst fire stjerner af ’the International Golf Stars Classification).
Dermed hævder hotellerne, at de har taget golfferier til en ny dimension, og konceptet modtog De Europæiske Golfejeres innovationspris i 2018.
I 2020 er der kommet yderligere to hoteller og baner til, så der er ialt er 31, og ideen har grebet om sig, så der blandt dem seks uden for Tyskland (Algarve, Mallorca, Belek, Tjekkiet og to i Østrig).

DEL
Forrige artikelFyn er fin
Næste artikelAalborg GK bortforpagter sin restaurant
Avatar
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.