I søndags fik vi afsluttet verdens mest prestigefyldte golfturnering, da US Masters fandt sin vinder. Amerikanske Patrick Reed endte på toppen af leaderboardet efter de fire runder på Augusta International.

US Masters blev vundet med 15 slag under par, hvilket var tæt på at være banerekord. Allerede inden 4. runde lignede det, at det skulle blive en duel mellem den førerende Patrick Reed og Nordirske Rory McIlroy. De to spillere lå lige omkring de samme odds, men det McIlroy faldt fuldstændig igennem, og dermed lignede det, at Reed skulle cruise sejren hjem.

Jordan Spieth og Rickie Fowler ville det dog anderledes, og de gik begge to en fantomrunde, hvor de var virkelig tæt på. Spieth gik ind i huset med 13 under, mens Fowler kunne slutte dagen i 14 under par.

Dermed var der lagt op til højdramatisk spænding, da Patrick Reed slog ud fra teen på 18. hul. Han var på daværende tidspunkt i 15 under par, og skulle altså blot holde sig indenfor banens par, og så ville han blive kronet som mester af US Open 2018.

Det blev dog tæt, da Patrick Reed sendte sit 2. slag langt til venstre for pinden, og dermed var der lagt op til et svært ned ad bakke put. Reed samlede dog nerverne, og fik kuglen i på 4. forsøg, og han sikrede sig dermed titlen som US Master vinder 2018.

Foto: Pixabay

Hvem er favoritterne til US Masters 2019?

Efter dette korte resume af 4. runde af US Masters 2018, er det blevet tid til at tage et kig på favoritterne til turneringen næste år. Der er nemlig allerede nu lagt odds ud på US Masters 2019, hvor vi kan få et godt billede på, hvem der er favoritter.

Hos bookmakeren bet365 er det muligt med betting på US Masters 2019, og de har ikke overraskende valgt Jordan Spieth og Rory McIlroy som deres favoritter til at hæve trofæet på Augusta International næste år. Unge Jordan Spieth står pt. i odds 10.00, mens Rory McIlroy står noteret til odds 11.00.

Lige efter de to favoritter finder vi Dustin Johnson og Justin Thomas, som begge står til odds 12.00 indsatsen igen, mens John Rahm der fik en flot 4. plads i år står til odds 15.00.
Den legendariske Tiger Woods havde ikke nogen god Masters i år, men har man tiltro til ham i 2019, så giver han pengene 21.00 gange igen.

Ingen danskere med i år

Selvom der har været tradition for at have mindst en dansker med ved US Masters, så var det desværre ikke tilfældet i år. 2018 var altså et år uden en dansk golfspiller ved turneringen, men vi kan sætte vores lid til, at Thorbjørn Olesen, Thomas Bjørn eller Søren Kjeldsen formår at kvalificere sig til næste år.

Bookmakeren bet365 tror dog ikke umiddelbart på, at der er dansk deltagelse næste år ved masters. De har hvert fald ikke tilføjet nogle danskere på listen. Det tætteste vi kommer, er vores svenske nabo Henrik Stensson, der giver pengene 41.00 gange igen.

Vi kan derfor ikke gøre andet, end at krydse fingre for et par danskere med ved US Masters næste år, og så vil bet365 helt sikkert udbyde odds på dette.

Forrige artikelHole in one i Ebeltoft Golf Cllub
Næste artikelGolfbladet – April 2018
Golfbladet er Danmarks største golfavis, som nu også tilbyder et digitalt univers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser samt anmeldelser af udstyr, baner og rejser.