Jimmy Walker er 44 år gammel. Sidst han vandt på PGA Tour var i 2016 – i øvrigt en major, PGA Championship – og han har længe kæmpet med sygdommen Lyme Disease. Men han er på vej tilbage mod fordums styrke, og med sin anden 65’er i træk har den dobbelte Ryder Cup-spiller lagt sig i spidsen for RBC Heritage, en af PGA Tours ‘designated events’ med 20 mio. $ i præmiesum.

Walker fører med tre slag til Scottie Scheffler, Justin Rose og Xander Schauffele, der ligger i 9 under par, og så meldte sidste uges Masters-vinder sig igen ind i kampen. Jon Rahms første runde i 72 (+1) bragte cuttet i spil, men anden runde var i 7 under (64), og Rahm ligger nu på 18. pladsen midtvejs i turneringen.

En turnering, som Rory McIlroy jo som bekendt har meldt afbud til efter skuffelsen i sidste uge i Masters. Det afbud kommer til at koste ham 3 mio. $, som bliver fratrukket hans bonus i PGA Tours PiP-program, altså næsten 20 mio. kr. PGA Tour mener det alvorligt, når de stiller krav til spillerne om at møde op!

Lidt tilbage

På LPGA Tour i Hawaii faldt Emily Kristine Pedersen et par pladser tilbage til 18. pladsen med en runde i par. LOTTE Championship er en tæt affære, der føres af  Yu Jin Sung i -9. Det er trods alt kun 6 slag bedre end Emily, som også har en Top10 inden for realistisk rækkevidde når fjerde runde spilles natten til søndag.

På delt andenplads ligger bl.a. Georgia Hall, som de seneste to turneringer er sluttet på netop andenpladsen. Der er bare 1 slag op. Er det i denne uge, hun bryder ‘forbandelsen’?

Foto: Getty Images

Forrige artikelDanskere lurer på sejr
Næste artikel14-årig amatør vinder pro-turnering
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.