Halvvejs gennem Sentry Tournament of Champions har Gary Woodland lagt sig klart i spidsen.

Ved årsskiftet annoncerede Wilson Staff, at de har tilknyttet Gary Woodland som ny staff-spiller. Det lader til, at Woodland og Wilsons udstyr er et godt match, for efter de to første runder af Sentry Tournament of Champions på Maui på Hawaii, har den langtslående amerikaner taget hele tre slags forspring til et forfølgerfelt, der består af Rory McIlroy, Bryson DeChambeau og Kevin Tway.

Den 34-årige Woodland fra Kansas gik de sidste ni huller på Plantation Course i Kapalua i imponerende 6 under par, takket være fem birdies i streg fra 11.-15. hul og sluttede af med manér med endnu en birdie på det afsluttende par5-hul. Han er dermed 12 under par totalt for de første 36 huller.

Stjernerne hænger

Der er tale om et eksklusivt felt på blot 33 spillere – Kevin Na måtte trække sig kort før starten torsdag med en skade – og der spilles uden cut. Lidt overraskende tumler verdens nummer 1, Brooks Koepka, og karismatiske Bubba Watson rundt nede i den tunge ende af feltet og den forsvarende mester, Dustin Johnson, gik fredagens anden runde i +1 (74), og faldt tilbage til en delt 12. plads.

Kevin Tway førte efter første runde, selvom han var plaget af eftervirkningerne af en infektion i øret og på balancenerven, og hænger stadig på i toppen efter runder i 66 og 71. Han deler andenpladsen med Rory McIlroy (69-68) og Bryson DeChambeau (69-68) mens en af de på forhånd udpegede favoritter, Marc Leishmann fra Australien ligger og lurer på en 5. plads i -8. Se stillingen her.

Eurosport 2 og GolfTV sender live i aften fra kl. 22.

Foto: Getty Images

Forrige artikelFire af verdensranglistens top-5 er fra USA
Næste artikelSørgende Woodland holder føringen
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.