Seung-yul Noh tangerede banerekorden med en runde bare 60 slag (11 under par) i første runde af PGA Tours AT&T Byron Nelson i Texas.

Det er i sig selv imponerende. At han så gjorde det selvom hans driver flækkede undervejs, gør kun præstationen endnu mere imponerende. Efter et uvanligt skævt drive på 12. hul opdagede den 31-årige koreaner, at der var kommet en lille flænge i hans driver. Den var dog ikke stor nok til, at køllen var hverken non-conforming eller måtte udskiftes, så han slog den igen på 13. hul – to gange. Begge gange strøg langt ud i venstre og nu kunne både Noh og turneringens referee John Mutch konstatere at flængen var så markant, at Noh i henhold til reglerne kunne tage driveren ud af spil og erstatte den.

På 16. hul kom en hjælper ilende med et nyt hoved til Nohs Callaway Paradym-driver, og Noh fik skruet det nye hoved på skaftet og genoptog jagten på en magisk 59’er. Fra fairway på 18. hul, overvejede han at gå efter green for at give sig selv muligheden for eagle og 59, men holdt hovedet koldt, valgte at lægge op i modvinden og slog i stedet et wedgeslag ind til tre meter for en afsluttende birdie og 60 slag. Noh kan blive den fjerde koreanske vinder i træk af turneringen, men der mangler fortsat tre runder og blandt de nærmeste forfølgere er navne som Adam Scott i -8 og Scottie Scheffler i -7, så Noh skal holde niveauet.

I LPGA Tours Cognizant Founders Cup i New Jersey er der også koreansk føring. Sei Young Kim fører i -6 med 1 slag til landskvinden Hae Ran Ryo, mens ni spillere deler tredjepladsen i -4, blandt dem storfavoritter son Jin Young Ko og Atthaya Thitikul.

Både Nanna Koerstz Madsen og Emily Pedersen har fravalgt at spille med i denne uge, og Nicolai Højgaard har også meldt afbud til Byron Nelson.

Foto: Getty Images

Forrige artikelBogeyfri Kjeldsen på fjerdepladsen i Belgien
Næste artikelNicole på fjerdeplads på majorbane
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.