Hele verdenseliten tager udfordringen op ved The Players Championship på TPC Sawgrass, mens Kenya Open er blevet opgraderet til European Tour.

Samtlige spillere fra verdens top51 er på plads på TPC Sawgrass til The Players Championship. Det gør det til årets i særklasse stærkest besatte turnering. Præmiesummen er på svimlende 12,5 mio. dollars og vinderen kan sætte 2,25 mio. ind på kontoen. Ingen turneringer har en lignende præmiesum, selv ikke de fire majors.

Feltet er på 144 spillere og blandt dem er selvfølgelig Thorbjørn Olesen (nr. 47 i verden) og Lucas Bjerregaard (nr. 51), som står overfor en alvorlig udfordring. For første gang siden 2006 spilles turneringen i marts som et led i PGA Tours nye sæsonplan, og mange spekulerer på hvad den ændring betyder. Der tales om en kraftigere og en ’anderledes’ vind, der blandt andet skulle give modvind på det ikoniske 17. hul med ø-greenen, der mange gange har knust drømme.

Tiger og de andre

Tiger Woods er den eneste i feltet, som har prøvet at vinde turneringen både i marts og i maj, også Adam Scott har vundet på Sawgrass i marts, og der spekuleres i om datoen favoriserer en bestemt type spillere. Phil Mickelson var indtil han ankom til Sawgrass i tvivl om hvorvidt han overhovedet ville spille efter at have misset cuttet i sidste uge på Bay Hill, men han skulle være klar. Roughen er så tilpas begrænset, at det ikke skræmmer Phil, og han hæfter sig ved at han også missede cuttet ugen inden sin sejr på Pebble Beach for et par uger siden.

Jason Day har fået cortison-indsprøjtninger i den ryg, der tvang ham til at gå ind efter seks huller i sidste uge, og Tiger Woods siger, at han er næsten smertefri i den nakke, der holdt ham ude på Bay Hill, og som formentlig skyldes eftervirkningerne af den seneste meget omtalte rygoperation inden hans fantastiske comeback sidste sæson. Til gengæld går den noget mere upåagtede Pat Perez glip af turneringen da han sprængte sin akillessene i fitnesscentret forleden.

Lucas eller Thorbjørn?

Med hele verdenseliten og en masse formstærke spillere udenfor Top50 på plads, er det vanskeligt at spå om chancerne for de to danskere. I første omgang må det handle om at klare cuttet, men Lucas’ 12. plads i Honda Classic vidner om et solidt niveau, og Thorbjørns evne til pludselig at levere et resultat fra allerøverste hylde kan give en positiv overraskelse. Der rejser sig mange spørgsmål. Kan Francesco Molinari vinde igen? Kan Rory overhovedet vinde? Har Justin Rose og Brooks Koepka fået indstillet sigtekortet efter missede cuts og vil Dustin Johnsons lange drives også smadre TPC Sawgrass?

GOLFTV og Eurosport 2 sender fra 18-24 de tre første dage og fra 17.30-23 søndag, med optakt og afrunding i studie lørdag og søndag. Der er også featured groups for abonnenter på GOLFTV alle fire dage.

Kenya opgraderet

I skyggen af stjerneparaden i Florida afvikler European Tour Magical Kenya Open i Nairobi. Turneringen har hidtil været Challenge Tourens sæsonåbning, men er blevet opgraderet til European Tour niveau. Sidste uges vinder Justin Harding er som nummer 52 i verden feltets højst rangerede spiller, mens vor egen Thomas Bjørn indiskutabelt er den største stjerne. Desuden er formstærke Jeff Winther et reelt bud på en ny topplacering. Der er også blevet plads til Lasse Jensen og Martin Leth Simonsen.

Viasat Golf/Viaplay sender torsdag-fredag fra kl. 9-11.15 og fra 13-16.15, samt lørdag og søndag fra kl. 10.30.

 

Forrige artikelManden bag de svære navne
Næste artikelRegelquiz: Strafområder!
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.