Alicante er et golfmekka, men også en by med masser af spansk historie, kunst og gastronomi.

Området ved Alicante er hjemsted for nogle af Spaniens bedste golfbaner. Lige uden for byen ligger Alicante Golf, men også baner som La Finca, Las Colinas og ikke mindst Levante på Villaitana resortet, som vi er kommet for at spille, er andre topbaner inden for cirka en time i bil fra Alicante.
Fra hotellet på det travle handelsstrøg Rambla Méndez Núñez i Alicante kører vi mod nord til Meliá Villaitana resort, som ligger i et kuperet område med udsigt til Benidorms skyline.
Til Meliá Villaitana resort hører de to Jack Nicklaus designede golfbaner: Levante og Poniente. Levante er flagskibet og byder på smukke og let ondulerede fairways; de er meget brede, men et stort antal bunkers – 106 i alt, kræver præcision fra tee til green. Vi bemærker, at græsset som er en blanding af forskellige typer Bermuda-græs er i særdeles god vækst. Greens er ligeledes i god stand, men vær forberedt på at de er uhyggeligt hurtige.
Den let kuperede bane kan gås rundt, mens man nyder udsigten til Benidorms skyline og det sølvblinkende Middelhav. Palmer, fyr, pinjer, buske og flere søer giver Levante et parkpræg, og banen er veldesignet. En fryd hele vejen.

På sightseeing i Alicante
Alicante skal opleves til fods. Der er ikke langt fra centrum af byen eller fra promenaden mod havnen til byens seværdigheder. Vi begynder med en gåtur langs med Paseo de la Explanada; en promenade, hvor små mosaiksten danner et smukt bølget mønster i forskellige farver. Herfra bevæger vi os nogle få hundrede meter videre til bystranden Playa del Postiguet. Den brede strand med gyldent sand tiltrækker hundredevis på en varm sommerdag, og den ligger meget smukt for foden af bjerget med borgen Castillo de Santa Bárbara på toppen. Her skal vi op og det gøres i en ruf med en elevator fra strandniveau, som på få sekunder løfter os 150 meter lodret i vejret.

Castillo de Santa Bárbara
Middelalderborgen og fæstningen, Castillo de Santa Bárbara blev bygget mellem 1200 og 1500-tallet. Store dele borgens rum, gange og katakomber er bevaret, men læg også mærke til den kunst, der er både udenfor og indenfor borgen. Det er den spanske kunstner Eduardo Capa, der besluttede at gøre sin private kunstsamling offentlig tilgængelig.
Castillo de Santa Bárbara er alene et besøg værd, hvis man vil nyde den mest fantastiske udsigt over Alicante og Middelhavet.
Fra foden af Castillo de Santa Bárbara går vi direkte ind i El Barrio, Alicantes gamle bydel, indsnuser stemningen i de krogede gader og går forbi den byens ældste kirke, Santa María. Og lige ved siden af venter der mere kunst. På Plaza de Santa Maria ligger Casa de la Asegurada, der huser en enestående samling af kunst fra det 20. århundrede, hvor du kan opleve berømte værker af Miró, Dali og Picasso.
Vi slutter turen på byens overdækkede marked, Mercado Central, der er et sandt overflødighedshorn af især fisk og kød. Her får man smagsprøver på iberisk sortfodsskinke, ost og olivenolie.

DEL
Forrige artikelFlot dansk afslutning på Nordic League
Næste artikelJB Hansen nr 2 – fredagsoversigt
Klaus Hybler
Klaus Hybler er en erfaren journalist og Klaus er ofte på farten når han dækker emner som rejser og baner, men Klaus tager ofte andre emner op, som berører golflivet i Danmark, om det så er i den enkelte klub eller på unions-niveau hos DGU.