Matt Kuchar vandt Sony Open in Hawaii med fire slag, men sejren blev først sikret sent. Det var hans anden sejr i sæsonen.

Det gik som ventet. Matt Kuchar vandt Sony Open in Hawaii og sikrede sig sæsonen 2018-19’s anden sejr. Han vandt med fire slag til sin modstander i førerbolden Andrew Putnam, og selvom det lyder som en vandretur med hunden for Kuchar, så var det langt fra tilfældet.

Den 40-årige Kuchar førte med to slag til Putnam inden finalen og fire til tredjemanden i førerbolden, Keith Mitchell, og Chez Reavie. Men allerede efter fire huller stod Putnam og Kuchar lige. Kuchar, der i de tre første runder blot havde lavet én bogey, lavede tre på de første fem huller, efter usikkert spil og flere store fejl, og så var det pludselig Putnam, der førte. Samtidig begyndte spillerne i boldene foran, at røre på sig. Marc Leishmann, Hudson Swafford og Bryson DeChambeau, der var startet syv slag efter, nærmede sig faretruende. Hvad der havde lignet en duel mellem to spillere, lignede pludselig en ganske åben affære. Kvalifikationsspilleren Corey Conners, Charles Howell II og sågar 54-årige Davis Love III kom indenfor blot et par slag af den førende.

Momentumskift

Momentum skiftede på det lette par5-hul, hvor Kuchar fik en birdie. Nu fik han rystet chokket af sig, og begyndte igen at ligne en vinder, som han havde gjort det hele ugen. Kuchar udlignede med en birdie på 10., og tog føringen med endnu en på 12., Putnam svarede igen og udlignede på 13. med sin tredje birdie for dagen.

Samtidig begyndte forfølgerne at gå i stå. Leishmann gav sig selv for lange birdieputts, DeChambeau faldt fra, andre løb tør for huller. Chez Reavie havde lavet 12 pars i træk inden han endelig fik noget ud af anstrengelserne på 13., men da var det for sent.

Fremgang på listerne

Da Putnam måtte tage en bogey på 14. hul efter en tur i den dybe greenbunker venstre for green, så Kuchar en åbning og udnyttede den prompte. To rigtigt gode slag til 15. og 16. greens blev begge konverteret til birdie, og pludselig var forspringet ikke ét, men tre slag, med to huller tilbage. Og det blev til fire, da Putnam måtte lægge op på par5-hullet 18., og ikke kom i for birdie, ligesom Kuchar, der havde et eagle putt. 22 under par til Kuchar, 18 under til Andrew Putnam, der dog sagtens bagefter kan være tilfreds.

Fire spillere endte med at dele 3. pladsen i -17. Marc Leishmann, Hudson Swafford, Chez Reavie og Corey Connors, som uden at have et fuldt kort til PGA Tour, har udnyttet sine chancer optimalt i de tidligere turneringer i sæsonen og nu har en anden- og en tredjeplads og et helt oppe som nummer 19 på FedEx Cup listen.

Med sejren rykker Matt Kuchar op på andenpladsen på FedEx Cup, lige efter sæsonens anden dobbeltvinder, Xander Schauffele. Han avancerer også 10 pladser på verdensranglisten, hvor han nu er nummer 22.

At sejren også giver adgang til en lang række store turneringer, blandt andre The Players, The Masters og PGA Championship, betyder mindre, dem var Kuchar allerede inde i. Havde Putnam vundet, havde det været en helt anden historie.

Slutstilling her.

Foto: Getty Images

Forrige artikelKooooch Control
Næste artikelNyforlovet Charley, Marianne, Nicole og Gary Player
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.