Matt Kuchar var i fuld kontrol i tredje runde af Sony Open in Hawaii, men der kan stadig komme spænding om udfaldet.

Matt Kuchar var sikkerheden selv fra start til – næsten – slut i tredje runde af Sony Open in Hawaii. Han lavede stort set ingen fejl, og udover fire birdies, de tre på for9, var hans længste par-putt sjældent mere end få centimeter. Dermed fordoblede han forspringet til nummer to, Andrew Putnam, til to slag inden nattens finalerunde (dansk tid).

Putnam havde en periode midt på runden, hvor hans ellers hidtil så sikre short game og putter svigtede ham, og Chez Reavie lavede tre bogeys i træk fra 11. Kuchars største fejl var, at han ikke fik birdie på 18. Det gjorde de to andre og en hel del flere end dem, og det betyder, at der stadig er spænding om, hvem, der løber med titlen. To slag er, selv for bundsolide Matt Kuchar, ingenting på en bane, hvor man sagtens kan score både syv og otte under par.

Lave runder

Dagens bedste runder leverede unge Keith Mitchell, 63, og Bryson DeChambeau, 63, og Mitchell spillede sig op på en delt tredjeplads med Chez Reavie i -14, fire slag efter Kuchar og to slag efter Putnam. DeChambeau deler femtepladsen i -11 med otte andre spillere, blandt dem, den 54-årige Davis Love III og Charles Howell III, der gik sammen og begge gik en strålende 64’er, og Marc Leishmann, en af forhåndsfavoritterne.

Matt Kuchar er manden, der skal hentes, og fortsætter han sit sikre spil bliver det svært. På de første 54 huller har han blot lavet én bogey, og den 40-årige veteran virker som om han er i perfekt balance, både på og udenfor banen. Men så sent som i sidste uge, blev Gary Woodland overhalet, trods tre slags forspring og en finalerunde i -5. ALT kan ske. Spørgsmålet er om det sker igen.

Se med på Eurosport 2/GolfTV i nat fra midnat. Og følg live scoring her.

Foto: Getty Images

Forrige artikelHelt utroligt – tre eagles på par4 huller
Næste artikelAloha, Kuchar!
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.