Matt Kuchar fører halvvejs gennem Sony Open in Hawaii, hvor journeyman chokerede med tre eagles på samme runde – alle på par4 huller.

Matt Kuchar viser storform på Hawaii, hvor han halvvejs gennem Sony Open in Hawaii har bragt sig i spidsen med et enkelt slag foran Andrew Putnam.

Kuchar gik for anden dag i dag en 63’er (-7), mens Putnam fulgte torsdagens 62’er op med en runde i 65 slag fredag. Begge har i løbet af de to første dage udmærket sig på greens, hvor de har været helt fantastiske. Mens Putnam har brugt 1,5 putt i gennemsnit pr. green ligger Kuchars statistik på 1,536, og begge har 77,8 % greens i regulation for de to første runder.

Sony Open In Hawaii - Round Two Getty Images
Putteren var varm for Matt Kuchar.

Samme statistik har en af de to spillere, der har del i tredjepladsen, men Chez Reavie (det store billede), der vel bedst kan betegnes som en ’journeyman’ på PGA Tour, leverede noget aldeles spektakulært fredag, da han ikke én, ikke to, men hele tre gange holede slag ude fra fairway for eagles – og alle vel at mærke på par4 huller!  Reavie, der startede på 10. hul, indledte med den første af sine tre 2’ere på par4 huller allerede på sit første hul.  Han gentog bedriften på 16. hul og efter en birdie på 18. vendte vendte han i -5 for dagen. På for9, fik han bogey på 1. og dobbeltbogey på 4. hul, men sandelig om ikke han endnu engang holede langt ude fra for endnu en eagle på 6. hul, inden festen sluttede med en birdie på 9., der er banens letteste hul. Tre eagles i samme runde er i sig selv en sjældenhed, men selv ikke PGA Tours erfarne statistikere kunne huske sidst det er sket på tre par4-huller. Hvis det nogensinde er sket før.

Reavie deler tredjepladsen med erfarne Stewart Cink, der lavede ni birdies på vej til en runde i 62 slag.

Stjerner faldt

Cuttet faldt på -2, og det betyder at stjernenavne som de tidligere nummer 1 i verden, Luke Donald og Jordan Spieth, er færdige i turneringen, ligesom både Zach Johnson, Pat Perez og Paul Casey.

Tredje runde sendes live fra kl. 01.00 i nat på Eurosport 2 og GolfTV. Følg livescoring her.

Fotos: Getty Images.

Forrige artikelForventningsfulde tvillinger
Næste artikelKooooch Control
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.