2017 vil blive et golfår, bliver husket længe – på godt og ondt. Vi har samlet nogle af de bedste og værste øjeblikke i året, der gik…

Nogle år husker man længe. Andre glemmer man næsten inden de er slut.
2017, tror vi, bliver et af dem, man vil huske et stykke tid. På godt og ondt. Her er det bedste og det værste fra golfsæsonen 2017.

Det bedste – top 5

1. Nanna Koerstz Madsens tre sejre.
De danske damer gjorde det fremragende i 2017 og bedst af alle var Nanna Koerstz Madsen, som med sine tre sejre på Symetra Tour avancerede direkte til kvindernes superliga, LPGA Tour. Nannas præstation er årets største, danske golfpræstation.

2. John Daly henrykkede til Made in Denmark
Allerede i februar kunne GOLFBLADET afsløre at den legendariske amerikanske golfstjerne John Daly ville komme til Made in Denmark. Big John kom, så og besejrede publikum. Både med sin guitar og sine golfkøller. Hans tilstedeværelse var uden tvivl stærkt medvirkende til, at der igen var flotte tilskuertal i Himmerland.

3. Great Northern åbnede – og var fremragende
Det er ikke mange nye baner, der åbner herhjemme i disse år, men det længe ventede Great Northern i Kerteminde levede op til alle forventninger. Et kompromisløst storslået anlæg med whau-faktor.

4. Lucas Bjerregaard fik sit gennembrud.
Talentet har man sådan set aldrig tvivlet på, men det har knebet for den 26-årige Frederikshavner at få sat den sidste trumf på. Det lykkedes så i slutningen af september, da han med overlegen ro og stor overbevisning afviste al modstand ved Portugal Masters på Victoria banen på Algarve. I sin fjerde hele sæson på European Tour fik Lucas endelig sit gennembrud.

5. De nye navne stormer frem
Hvis man i januar måned at havde sat 1000 kroner hos bookmakerne på, at engelske Tommy Fleetwood ville vinde Race to Dubai, så ville der have været råd til store julegaver. Fleetwood er ikke den eneste unge spiller, der har imponeret på verdensscenen i år. Justin Thomas vandt fem turneringer, herunder sin første major i PGA Championship, og ligger nummer 3 i verden. Også hos kvinderne oplevede man et bemærkelsesværdigt gennembrud, da koreanske Sung Hyun Park blev Rookie of the Year og delte førstepladsen på Player of The Year listen med So Yeon Ryu. Det er første gang siden Nancy Lopez i 1978, at samme spiller bliver både årets spiller og årets rookie.

Det værste – top 5

1. Regn, regn og atter regn.
Møgvejr! Sådan kan golfsæsonen bedst beskrives herhjemme. Allerede i september måned måtte nogle baner lukke ned fordi fairways stod under vand. Flere ugers regn, suppleret af et par lokale skybrud gjorde golfspil umuligt mange steder. Vejret gik ud over antallet af greenfee-gæster, og både golfklubrestauratører og proshopper kunne mærke de manglende kunder i butikken. Øv.

Det værste nr. 1

2. Absurde regler afgør turneringer og karrierer
Lexi Thompson tabte en major hos kvinderne, fordi hun med et døgns forsinkelse fik fire strafslag for at have placeret sin bold ca. to millimeter forkert på et putt, der i øvrigt var umuligt at misse. Og Matthew Southgate missede kvalifikation til PGA Tour, fordi et flyvende blad fra et træ fik hans bold til at skifte retning ved et putt, og han glemte, at han derfor skulle have slået puttet om – uden straf. I stedet fik han to strafslag for at spille fra forkert sted og to strafslag for at underskrive forkert scorekort. Vi kan næsten ikke vente på de annoncerede nye og meget mere fornuftige regler gældende fra 2019.

3. Jordan Spieth’s drop på Drivingrangen
Gu’ var det da en imponerende præstation, da Jordan Spieth vandt The Open på Royal Birkdale, men det var igen nærmest forstemmende for sportens omdømme, at Spieth på 13. hul brugte omkring en halv time på få et drop langt ude på drivingrange – der ligger så langt fra banen, at ingen havde drømt om at stedet skulle have været markeret out of bounds, som det normalt er. Droppet var ok, men det tog evigheder at gennemføre.

4. European Tours nye hjemmeside
European Tours længe ventede nye hjemmeside blev lanceret i 2017. Aldrig har denne verden oplevet en dårligere opgradering af en hjemmeside, og efter nogle måneder med utallige klager fra brugere, spillere, presse m.v. gik man tilbage til det gamle design og sendte it-folkene tilbage på arbejde med røde ører.

5. Flere flex-golfere
Det er selvfølgelig så skidt, at antallet af golfinteresserede i Danmark er status quo, men det er alligevel ikke godt, at der for hvert år kommer flere flexmedlemmer og færre på fuld tid.

Vi overvejede om ikke Tiger Woods’ bebudede comeback i HERO Golf Challenge ikke skulle være en af årets bedste nyheder, men turneringen startede dagen inden dette blad udkommer, og vi vil gerne lige se Tiger gennemføre en turnering og spille bare hæderligt godt, inden vi går i selvsving over hans comeback.

Forrige artikelÅrets regionsmestre
Næste artikelGolf med udsigt til Gardasøen
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.