Furesø Golfklub er Danmarks bedste breddeklub med to landsmesterskaber og et meget tæt finalenederlag.

Følger man med i elite-amatørgolfen herhjemme, så ved man godt, at Furesø Golfklub nord for København er en af landets bedste. Men klubben er ikke bare én af landets bedste når det kommer til breddegolfen; her er man den bedste klub!

Da Regionsgolf Danmark i september afviklede landsfinaler i Danmarks største turnering for klubhold – over 7000 har spillet Regionsgolf i denne sæson – blev Furesø Golfklub den store triumfator; klubben var repræsenteret i ikke færre end tre finaler og vandt de to.

Seniorer og veteraner spillede finaler i Viborg Golfklub, og her vandt Furesø i Senior B over Morsø med 7,5—3,5.

I Super Veteranrækken udfoldede sig det helt store drama, i det matchen sluttede lige 5,5-5,5 og man måtte kigge på de enkelte resultater i matchen for at finde en vinder. Her var Sønderjylland 2 ups bedre end Furesø!

ABCD-rækkerne afviklede deres finaler på Fyn i Blommenslyst Golfklub og her tog Furesø endnu en sejr i A-rækken, hvor Vejle blev besejret med små marginaler.

Stensballegaard fik også to landsmesterhold i Regionsgolfen; Senior C og C-rækken, men Senior C-holdet vandt uden kamp, da modstanderne fra Frederikssund ikke mødte op.

Også i Veteran C var der en walk over, da Åskovs modstander fra Kokkedal ikke kom til Viborg. En lidt ærgerlig afslutning, men tillykke til vinderne.

Resultater

Veteranrækkerne:
Super Veteran: Sønderjylland – Furesø 5,5 – 5,5 (Sønderjylland 2 ups bedre)
Veteran Elite: Hjortespring – Skive 8-3
Veteran A: Vejle 8 – 3 Kokkedal
Veteran B: Silkeborg Ry – Albertslund 8 – 3
Veteran C: Åskov – Kokkedal W.O.

Seniorrækkerne:
A: The Scandinavian – Ørnehøj 11-0
B: Furesø – Morsø 7,5 -3,5
C: Stensballegaard – Frederikssund W.O.

ABCD-rækkerne:
A: Furesø – Vejle 6,5-4,5
B: Korsør – Silkeborg Ry 9-2
C: Stensballegaard – Midtsjælland 7 – 4
D: Hillerød – Aars 9-2

Der var i alt 12 finaler, og Øst- og Vestdanmark tog hver seks titler, så ingen har håneretten i 2018. Tilmeldingen til Regionsgolf 2018 er i gang, og man har fået en ny og mere indbydende hjemmeside, stadig på samme adresse www.regionsgolf-danmark.dk.

Forrige artikelJesper Kunde revolutionerede sin Company Day
Næste artikelBedst og værst i 2017
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.