Vejret gjorde et vel afviklet DM i slagspil til en udfordring i Svendborg, hvor der var spænding til sidste omspilshul

Først havde Furesøs Line Høj Petersen et putt for sejr på sluthullet, efter at Sofie Kibsgaard Nielsen havde fået bogey. Hun missede, og der skulle være omspil.
Så kom herrerne på 18. green. Oskar Ambrosius fra Ikast-Tullamore havde været to slag bagud, men hentet dem begge med birdie på 16 mod bogey på 17, og nu havde han et putt på mindre end 1 m for sejr – men nerverne fik ham, og der blev omspil med mønboen Alexander George Frances, der vidste, hvordan det føles. I 2015 slog han en bold væk på sidste hul og sluttede et slag efter.

Fra tørke til torden
Hvilken afslutning på et DM i slagspil i Svendborg, hvor manager Emil Nutzhorns store bekymring havde været tørken, men lige i utide slog vejret om, så problemerne blev stærk blæst, torden, skybrud og oversvømmelse.
Svendborg slap billigt i forhold til store dele af landet. Kun midt på lørdag eftermiddag måtte spillet indstilles, men ellers gik alting planmæssigt, og fynboerne høstede store roser for arrangementet.

Damerne
Under fredagens svære betingelser tog turneringens overraskelse, 18-årige Line Høj Petersen, spidsen i +2 delt med den ene af de to store favoritter, den 21-årige ’veteran’ Louise Markvardsen fra Smørum. Der var fire slag ned til den anden favorit, 19-årige Sofie Kibsgaard Nielsen fra Morsø.
Lørdag imponerede de to teenagere. Petersen gik i -1 og Kibsgaard, der kan se tilbage på sejre som DILAC 2017 og Sotogrande tidligere i år, i -2, og dermed førte Furesøspilleren stadig i +1 foran Morsingboen +4 og Markvardsen +5.

I sidste runde spillede Kibsgaard suverænt bortset fra hul 18, og hun hentede de tre nødvendige slag til omspil: 1. Høj Petersen og Kibsgaard +4. 3. Markvardsen +5. 4. Stephanie Amalie Astrup, Horsens +10.
Omspillet blev på tre huller. På det første havde Petersen et fair putt for sejr, og på det andet havde Kibsgaard et tilsvarende, der stoppede på hulkanten. Det gjorde hendes sejrsputt på tredje hul ikke, og så var sejren i hus for stortalentet, der overvejer, på hvilken måde hun vil satse professionelt, men som er sikker på, at det vil hun.

Herrerne
Mange lurede få slag bagude, og Hamish Brown, Aalborg førte efter første runde i -2, men ellers var det Alexander George Frances og Oskar Ambrosius, det handlede om. Frances var nr. 2 efter åbningsrunden og førte i -2 foran Ambrosius -1 før slutrunden.

Efter den var stillingen: 1. Frances og Ambrosius -2. 3. Andreas Lunding, Kokkedal par. 4. Gustav Frimodt, Odense Eventyr +1.
Omspillet blev kun på et enkelt hul, som Frances spillede stensikkert, mens Ambrosius var på gæstevisit i en fairwaybunker.
Umiddelbart efter DM tog 21-årige Alexander tilbage til andet år på college i USA, tanket godt op med selvtillid, som han selv sagde det.

Forrige artikelMarokko er Orientens perle
Næste artikelFine resultater i paragolf
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.