På arabisk betyder Marokko ”Der hvor solen går ned”. Solen møder sandet på de kilometervis lange sandstrande efter endnu en dag i det smukke land, der byder på en bred vifte af tilbud til landets mange turister.

Strand, golf eller byliv?
Uanset om man er til smukke majestætiske paladser, skønne sandstrande og vandsport, lækker inspirerende mad, shopping i orientalske souk’er, fantastiske golfbaner og luksuriøse resorts, ja, så kan alle behov opfyldes i Marokko. Her er alt, hvad hjertet kan begære af spændende aktiviteter, for alle aldre.

Mazagan Beach & Golf Resort
Knap 100 km syd for lufthavnen Mohammed V International Airport i Casablanca og 13 km fra kystbyen El Jadida ligger Mazagan Beach & Golf Resort direkte ved Atlanterhavet.
Mazagan Beach Hotel er et topklasse hotel, som er bygget som en moderne marokkansk borg, med et stort poolområde i midten. Et højt ambitionsniveau og løbende forbedringer gør, at Mazagan er fremragende stand, og regnes som et af Marokkos og Nordafrikas bedste resorts.
På Mazagan spiser man rigtig godt og der findes masser af spisemuligheder blandt resortets 8 restauranter og barer, herunder traditionelle, marokkanske retter såvel som internationale retter. Frokosten vælger de fleste at spise i klubrestauranten, med udsigt over havet og greenen på 18. hul. Værelserne på Mazagan er indbydende og stilfuldt indrettede med marrokanske detaljer og har aircondition. Nogle af værelserne har udsigt over Atlanterhavet. Alle værelser har eget badeværelse, minibar og fladskærms-TV med satellitkanaler.
Det er ikke bare golfen, der lokker gæster til hotellet. Mange gæster kommer bare for at nyde varmen, den 7 km lange private strand, det store kasino og hotellets andre faciliteter.
Der tilbydes også gratis lufthavnstransport mellem Mazagan og Mohammed V Lufthavnen. Denne service skal dog bestilles i forvejen.

Mazagan Golf
Mazagan Golf er en 18-hullers links/seaside par 72 bane designet af sydafrikanske Gary Player, som har designet flere baner i Marokko. Banen er 6.083 mtr. lang fra gul tee og 4.719 mtr. lang fra rød tee. Banen er designet med respekt for konturerne i klitterne og naturens andre karakteristika. Flere huller går helt ned til havet og har en tydelig linkskarakter. Når vinden er i spil, kan banen være temmelig udfordrende. Her er brede fairways og store og ofte ondulerede greens.
Mazagan Golf har vundet flere internationale priser og man får en uforglemmelig og udfordrende oplevelse, uanset på hvilket niveau man spiller golf.

Agadir
Det er nærliggende, at kombinere sin rejse med et besøg i flere byer i Marokkos overflødighedshorn af kultur og oplevelser. Besøg for eksempel Agadir, der er hovedstaden i Souss Massa-regionen og byder på en blanding af gammel arabisk kultur og fransk kolonistil. Her er lange smukke sandstrande ved kysten ud til Atlanterhavet og et behageligt klima året rundt og regnvejr opleves sjældent. Byen er en typisk badeby med en afslappet stemning, en lang strandpromenade – La Corniche – med barer, isboder, restauranter m.v. På det lokale marked, Souken, kan man gøre rigtig gode fund lige fra ægte/uægte tæpper, krydderier, smykker, ting man ikke helt ved hvad er, tøj i alle afskygninger m.m. Her skal man prutte om prisen og de dygtige krejlere, kan få en rigtig god handel ud af det. Men vær bestemt og sørg for at komme videre, hvis du allerede fra starten ved, at du slet ikke skal købe noget.

I området omkring Agadir ligger der flere rigtig gode golfbaner, som helt sikkert er et besøg værd. Herom i kommende artikel i GOLFBLADET.

Forrige artikelLucas nr. 2, Nanna delt treer
Næste artikelBegge slagspilstitler vundet i omspil
Bettina Schjølie
Bettina Schjølie er bladets kvindelige islæt, og har ansvaret for modestoffet. Bettina er desuden leveringsdygtig i spændende portræt-artikler af kendte og mindre kendte personer, men som alle har en god historie at fortælle. Bettinas rejseartikler har ofte en ekstra vinkel, i form af inddragelse af wellness.