Der er meget få triumfer at finde i den danske deltagelse i WGC World Match Play, så onsdagens første runde af årets udgave i Austin, Texas, var en ren svir. Såvel Thorbjørn Olesen som Lucas Bjerregaard var ifølge Verdensranglisten slemt overmatchet, men begge var fløjtende ligeglade og vandt med glimrende spil deres matcher.

De to dyster udviklede sig meget forskelligt. Olesen, verdens nr. 45, var først ude mod Webb Simpson (21) og kom 3 up på de første syv huller. Så gik marginalerne imod, og uden egentlig at spille dårligt – med en enkelt undtagelse – måtte han se sig indhentet efter 13.

Det var tæt på afgørende, da Olesen vandt 15, men det hjalp naturligvis også, at danskeren på hul 17 par 3 fik et af dagens heldigste hop fra en sten, så hans bold gik på green i stedet for i slugten på venstre side. Da Simpson tilmed ‘valgte’ et treputte fra ret kort afstand, var kampen slut.

Bjerregaard, verdens nr. 50, fik en skidt start med tab af to af de tre første huller mod nr. 5, Justin Thomas, men nordjydens spil var så stensolidt, og hans putter glødede ustandselig, så allerede efter seks huller var stillingen lige. Et hul mere, og han var foran. To gange havde danskeren meget lange birdieputt, mens Thomas havde tilsvarende korte og lovende. Begge gange holede Bjerregaard imponerende, mens en rystet Thomas derefter brændte, så der var ikke tvivl om, hvem der følte sig bedst tilpas.

Allerede på 16. hul kunne Thomas give hånd (billedet). 3&2 til Bjerregaard. For resten har tekst-tv til morgen den helt korte version af den danske indsats. Olesen er væk, og Bjerregaard har slået Webb Simpson 3&2!

Åbningsdagen var et overflødighedshorn af spænding og dramatik i en blæst, der først lagde sig til sidst, så hul 17 pludselig blev en oplagt birdiemulighed i stedet for en stor risiko. Mange andre underhunde end danskerne klarede sig. Branden Grace udspillede Hideki Matsuyama 4&3, Andrew Puttman var sikkerheden selv, da han besejrede Patrick Reed 3&2, mens Kevin Na og Bubba Watson havde et rutsjebaneopgør, før Na havde sejret 1 up. Hao Tong Li spankede en Alex Norén, der var totalt lænset for selvtillid, med 5&4.

Dynamitpulje 12 bød på to intense opgør. Henrik Stenson besejrede Phil Mickelson 2&1, mens Jim Furyk med en stærk spurt nedlagde Jason Day 2 up.

Der spilles alle mod alle i 16 puljer a fire spillere, og kun vinderne fortsætter til ottendelsfinalerne lørdag. Francesco Molinari, der affærdigede Satoshi Kodaira 5&4, er favorit i Olesens gruppe, og de to mødes i dag med udslag kl. 15.42 dansk tid. Lad os håbe, at de slutter i samme rækkefølge som i Italian Open sidste år.

I den anden kamp i Bjerregaards pulje vandt Matt Wallace 1 up over Keegan Bradley, som Bjerregaard møder i dag fra kl. 17.21.

Den obligatoriske Tiger Woods-status: Han vandt i et af dagens dårligst spillede opgør 3&1 over Aaron Wise.

Forrige artikelNicolai Tinning vinder på mini tour
Næste artikelUnikt turneringsformat i Jordan
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.