Spillerne fra tre professionelle tours spiller om én samlet præmiesum i Jordan i begyndelsen af april.

For nylig siden spillede kvinderne fra LPGA Tour og mændene fra European Tour på samme tid på samme bane og om lige store pengepræmier til mænd og kvinder. Fra 4.-6. april kommer Ayla Golf Club i Jordan til at være vært for et endnu mere unikt turneringskoncept, hvor spillere fra Ladies European Tour, European Challenge Tour og European Staysure Tour ikke alene spiller samtidig på samme bane, men også konkurrerer på helt lige fod med hinanden om én samlet præmiesum.

The Jordan Mixed Open får 123 deltagere; 40 fra hver af de tre professionelle tours samt én førende amatørspiller inden for hver kategori, dame, herre og herre +50 år. De spiller om én samlet præmiesum i blandende grupper á tre spillere men fra tre forskellige sæt tee-steder, nøje udvalgt af de tre tours tournament director, således at spillerne kan konkurrere mod hinanden på fair og lige vis.

”I en verden, der er ved at indse vigtigheden af lighed mellem kønnene, kunne et unikt format og en begivenhed som denne ikke have været bedre timet,” siger David Lantos, som er director of Tournament Operations på Ladies European Tour. ”Den store udfordring for os er, at forberede banen og at sikre korrekte spilleforhold, således at vores mandlige og kvindelige professionelle kan konkurrere på den samme bane med de samme muligheder for at score godt. Vi er sikre på at dette vil blive en udfordrende turnering, men også en fornøjelse for såvel spillere som publikum,” siger han.
Præmiesummer er 393.000 $ og mens LET-kvinderne skal spille fra 5.525 meter, skal Staysure Tours senior herrer spille fra 5.941 meter og Challenge Tour herrerne fra 6.437 meter.

Forrige artikelBjerregaard og Olesen imponerer
Næste artikelNu er Rory Masters favorit….hvis…
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.