Rory McIlroys sejr i The Players gør ham til favorit i Masters, og han vinder den hvis….

Set over sæsonen indtil nu er Rory McIlroy verdens bedste og mest stabile golfspiller. Det understregede den 29-årige nordirer med sin sejr i The Players på TPC Sawgrass. En turnering, der ofte og med god ret kaldes for ’den femte major’.
Efter fem turneringer i streg, hvor det dårligste resultat var en delt sjetteplads i Arnold Palmer Invitational på Bay Hill, lykkedes det endelig for McIlroy at trække det længste strå. Det var præcis et år efter han sidst vandt en golfturnering, og i mellemtiden har McIlroy ni gange været i en førerbold uden at kunne vinde.

Mange var begyndt at tvivle på om Rory kunne vinde turneringer, og ikke mindst, om han kunne vinde på allerhøjeste niveau. Den tvivl gjorde han til skamme på TPC Sawgrass, hvor hele verdenseliten var samlet.

Top51 i verden var alle med. Og dertil en stribe af de mest stabile og formstærke spillere fra verdens bedste tour. Feltet bliver ikke stærkere i nogen af denne sæsons turneringer, inklusive de fire majors. Når Rory kan vinde her, så kan han vinde overalt.
Og det gør ham naturligvis til favorit i The Masters, den eneste major han endnu ikke har vundet.

Altid lidt i tvivl
Vinder han The Masters, så skriver han sig ind i historien i en lille eksklusiv kreds af spillere, der har vundet en ’karriere grand slam’, altså har sejret i alle fire majors. Rory McIlroy udtalte for kort tid siden, at han drømmer om at gøre det, ja, faktisk sagde han, at han drømmer om at Jordan Spieth vinder PGA Championship og Phil Mickelson vinder US Open, så også de to kommer i den fine grand slam-klub.

Mens Rory McIlroy selv ikke tvivler på sine evner som vinder, og også efter sejren i The Players sagde, at de mange top10 placeringer og i nogle tilfælde decideret ’tabte’ turneringer, blot er skridt på vejen, så kan man bestemt altid have sine tvivl om Rorys vinderchancer i de største turneringer.
I The Players var han ude i næstsidste bold, som den jagende. Det er afgjort en situation han foretrækker, frem for at være ude i sidste bold. Men også her var der bump på vejen, der kunne have kostet dyrt. En dobbeltbogey på 4. hul og en bogey på 14., hvor han missede et kort putt, kunne sagtens have kostet sejren. Men det var stærkt – som i major-sejr-potentiale-stærkt – da han fulgte den sidste bogey op med to fremragende birdies og han formåede på Sawgrass at lukke af med to pragtfulde, modige og meget selvtillidsfulde slag på 18. hul. Det var klasse!

Når det er skrevet, så var det jo ikke uheldigt for McIlroy, at de to i førerbolden i The Players, Jon Rahm (76) og Tommy Fleetwood (73) valgte at have en dårlig dag netop i finalen, men det er den slags, der hører sig til og som McIlroys selv så smerteligt mange gange har oplevet.
Hvis Rory McIlroy skal leve op til sin favoritværdighed og vinde The Masters, vil det utvivlsomt stadig være en fordel for ham, hvis han ikke fører inden finalen, eller for dens sags skyld er ude i sidste bold. En Rory McIlroy, der jager de førende to-tre pairrings fra toppen søndag vil være en livsfarlig udfordrer til den grønne jakke, mens en Rory i førerbold stadig risikerer at spille med en abe på skulderen. Men efter den fornemme sejr i The Players, måske nok en abe, han kan tæmme.

Forrige artikelUnikt turneringsformat i Jordan
Næste artikelLucas snublede, Thorbjørn faldt
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.