Nordjyden fik i Dell Technologies Match Play sit globale gennembrud

De indviede kendte naturligvis allerede Lucas Bjerregaard efter hans første turneringssejre på European Tour og den fine afslutning på 2018, men da han i Dell Technologies Match Play først besejrede verden nr. 5, Justin Thomas; derefter nåede 1/8-finalerne som gruppevinder med 2½ p af 3 mulige; og satte kronen på værket ved på samme dag at eliminere først Henrik Stenson og derefter Tiger Woods; ja, så satte alverdens golfinteresserede sig til computerne for at finde ud af, hvem han egentlig er. Som det blev udtrykt på Global Golf Post:
Hvis Match Play ikke gjorde andet, introducerede turneringen i hvert fald Lucas Bjerregaard for amerikanske golffans. Han var den, der lørdag gjorde, hvad McIlroy ikke kunne – han besejrede Tiger Woods i matchspil og fik tusindvis af golfinteresserede til at styrte til tasterne for at se mere om den 27-årige dansker, som, erfarede de, på et tidspunkt dominerede Nordic Golf League.

Drømmedagen
Brian Barnes besejrede i Ryder Cup 1975 Jack Nicklaus to gange på samme dag. Resten af livet blev det nævnt hver gang, han blev præsenteret.
Noget af det samme må gælde for Lucas Bjerregaard og lørdagens spil på den spektakulære og hundesvære bane i Austin CC, hvor alle huller giver mulighed for udsving, og hvor udfordringerne er beundringsværdigt forskellige fra tee til tee.
Henrik Stenson virkede fuldstændig usårlig i sine tre matcher i den indledende pulje, så de færreste gav danskeren en chance i 1/8-finalen, selv om også han var ubesejret. Bjerregaard havde været bagud i alle sine opgør og var kommet tilbage med rygrad og fight, men alligevel.
Det blev den eneste match, hvor han ikke var bagud, og da han på 14 bragte sig 4 up med et 6 meter putt, var sagen klar. Det voldte lidt problemer at slutte endeligt af, men sejren blev dog på 3&2.

Tiger Woods
Så ventede Tiger Woods, der har været et idol for Lucas, og hvis spil var hævet fra runde til runde. Gennem den første tredjedel af matchen så det ud, som om Bjerregaard, selv om han vandt første hul, var påvirket af situationen. Lidt for meget respekt, lidt for meget adrenalin.
Woods vandt tre huller med birdies, og det så natsort ud, men så kom omslaget på 6 og 7. På 6 havde Lucas for eneste gang i dysten tre tvivlsomme slag, men da amerikaneren skulle gå 3 up, missede han det korte putt og gentog det på 7.
Det gav nordjyden luft. Pludselig kunne han igen drive perfekt og slå andet slag på green, som det var kendetegnende for hans spil fra onsdag til lørdag. Allerede på 10 udlignede han, men slog i vandet på 11, så han igen var bagud.
Hul 13 blev delt i birdies, og på 16 udlignede Bjerregaard igen med et monsterputt, som Woods ikke kunne eftergøre fra kortere afstand. Med et formidabelt teeslag på hul 17 par-3 så det ud, som om Woods igen ville komme foran, men endnu en gang holede Bjerregaard et langt putt, så det blev halveret.
På et dramatisk sidste hul stod Woods til slut med et putt på godt 1 m for omspil. Da han missede det, var danskeren naturligvis glad, men mente også, at det var ærgerligt, at så intens en match skulle afgøres på den måde.

Mentalt drænet
De to superpræstationer havde kostet på den mentale front, hvor Bjerregaard var drænet for energi. Ikke for fighting spirit, men det virkede ikke på noget tidspunkt, som om han ville besejre Matt Kuchar i semifinalen eller Francesco Molinari i kampen om tredjepladsen.
Skidt med det. Fjerdepladsen var en præstation, der bragte ham tæt på et foreløbigt PGA-kort til resten af i år og i nærheden af et til 2019. Begge dele kunne blive en kendsgerning i Masters, mens Valero Texas Open blev en begivenhed, som han forhåbentlig allerede har glemt.
Lucas Bjerregaard vil gerne spille på PGA, og mon ikke han kvalificerer sig til det i løbet af kort tid.
Han har såvel fysik som spil og psyke til det.

Forrige artikelNy bestyrelse i Helsingør GC
Næste artikelHørsholm vinder Natur- og Miljøprisen 2019
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.