Nanna Koerstz Madsen håndterede suverænt at gå i førerbold med australske Minjee Lee på moving day i Hugel-Air Premia LA Open på LPGA.

Hun indledte runden med to birdies. Dagens første bogey på ni blev omgående fulgt op med birdie på 10. Ganske vist blev der igen en bogey på 11, og ind imellem var putteren en smule shakey, men den glødede, da hun med birdies på 15, 16 og 17 sikrede sig dagens næstbedste runde og fortsat plads i førerbolden på sidste runde natten til mandag dansk tid.

I -10 er hun et slag efter Minjee Lee, der som danskeren gik i -4, men på en meget forskellig måde. Hun stod for ikke mindre end syv birdies, men havde et enkelt kulsort hul med en triple bogey. Lee -11 og Koerstz Madsen -10 har åbnet et hul til de følgende: 3. Inbee Park -7. 4. Jin Young Ko og Morgan Pressel -6. Blandt de fire spillere i -5 finder man Megan Khang, der i -7 stod for lørdagens bedste runde.

Nanna Koerstz Madsen har selv den bedste danske placering nogensinde på LPGA og kan blive den første vinder. I interviewet efter tredje runde virkede hun afklaret og parat, så det kan blive nogle spændende nattetimer for danskere, der vil følge kampen for sejr på Viasat Golf fra kl. 01. Mange vil formentlig nyde at se gentagelsen af runde 3 fra kl. 18.30.

Forrige artikelFem danskere i top-25
Næste artikelAmerikanske præsidenter spiller golf
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.