For første gang nogensinde har Danmark vundet Eisenhower Trophy, VM for amatørhold. Det skete lørdag på Carton House i Irland, hvor Danmark startede sidste runde fire slag efter de førende kivier fra New Zealand, men kun et enkelt slag efter USA, Spanien og Thailand.

Tvillingerne Nicolai og Rasmus Højgaard på 17 fra Gyttegård samt 20-årige John Axelsen, Sorø, manglede før deres ni sidste huller stadig fire slag i førstepladsen, men som i Japan tog pokker ved de to jyder. På bag-9 leverede Nicolai fem birdies og Rasmus tre, og da de kom i klubhuset, var de fem slag foran USA, hvis spillere stadig havde to huller tilbage.

De to amerikanere, der talte i dagens runde, sluttede begge med to birdies, men det var ikke nok. Der var stadig et slag tilbage i dansk favør i denne slutstilling:

1. Danmark -39 (sidste runde -13). 2. USA -38 (-11). 3. Spanien -36 (-9). 4. New Zealand -35 (-5). 5. Norge, Italien og Thailand -32.

En fantastisk triumf for det danske hold med holdkaptajn Torben Nyehuus, der forbedrede på det resultat, Morten Ørum, Joachim B. Hansen og Lucas Bjerregaard opnåede i Buenos Aires 2010, hvor Hansen ovenikøbet blev bedst af alle individuelt.

Denne gang taler de individuelle resultater deres sprog om at hold, der løftede i flok. John Axelsen og Rasmus Højgaard var bedst fra start, men europamesteren Nicolai Højgaard kom spurtende de to sidste dage, så han blev bedst som nr. 6 i -16, mens Rasmus Højgaard blev nr. 8 i -15 og John Axelsen nr. 13 i -14. Meget fornemt af samtlige tre.

Det bliver svært for fremtidige generationer at overgå tvillingernes rekordliste fra i år, der bl.a. omfatter guld i VM for juniorhold i Japan, hvor Rasmus blev bedst individuelt; Nicolai vandt det individuelle EM og fik derved adgang til The Open. Begge har to gange spillet European Tour på wild cards, og nu har de begge vundet guld i det ‘rigtige’ VM. John Axelsen, der også har en fantastisk rekordliste, vandt for nylig DIAC i Silkeborg.

_MG_5836.JPG Jens Anker Tvedebrink
John Axelsen (foto: Jens Anker Tvedebrink).

Holdets gennemsnitsalder er 18 år og kunne derfor gentage sejren om to år, men gad vide, om ikke de alle sammen til den tid er professionelle. Vi får se.

Forrige artikelTiger vs Phil
Næste artikelLübker: Hole-in-one
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.