Sebastian Friederichsen fra Asserbo har i Norge vundet European Young Masters, det uofficielle EM for spillere under 16 år. I slutfasen fik han bogeys på hullerne 15 og 17 og blev i -2 indhentet af finnen Sakko Siltana, men han gav ingen blottelser i omspillet, hvor han fik birdie mod par på første hul. Friederichsen er nu såvel verdensmester for juniorhold som uofficiel EM-vinder, så vi kan slå fast, at der kommer flere store talenter efter brødrene Højgaard.

Joachim B. Hansen (foto: Mette Novrup)

Joachim B Hansen kom i Euram Bank Open i Østrig tættere på at vinde Challenge Tours Order of Merit, Road to Ras Al Khaimah, da han blev delt treer i -15 efter Darius van Driel -17 og David Law -16. Danskeren spillede hullerne 3, 5 og 15 i -13, 11 birdies og en eagle. Til gengæld havde han problemer med sluthullet, som gik i +2, bl.a. på sidste runde, hvor han ellers lige havde indhentet de førende. Nu har han tjent 142.651 € mod 103.853 til Lorenzo Gagli, som kæmper for sit kort på European Tour.

Søndagens store feel good-historie stod 39-årige Richard McEvoy for i Porsche European Open på Green Eagle, da han – endelig – vandt for første gang på European Tour, endda efter i forrige weekend at have vundet på Challenge Tour, og det nummer er han den første nogensinde, der har udført.

De fire i de to sidste bolde havde kolossale problemer, ikke mindst de amerikanske favoritter Patrick Reed (+4 sidste runde og -7 i alt som nr. 9) og Bryson Dechambeau (+6 efter to vandture på 18 og nr. 13 i -6). McEvoy nåede 18. hul i -10, der var delt førsteplads med amatøren Allen John, Tyskland, Christoffer Blomstrand, Sverige og Renato Paratore, Italien. Han lå i +2 for dagen og så en anelse desillusioneret ud, men … da han fik et mere end fem meter langt putt fra sejren med venstre-højre-fald, stod han for udfordringen. Han har aldrig været bedre end nr. 101 på OOM, men nu har han exemption gennem 2020. Mon ikke de fleste undte ham det?

Det blev en skuffende turnering for danskerne. Søren Kjeldsen og Jeff Winther blev delt nr. 22 i -4.

I The Senior Open på St. Andrews blev det til slut en kamp mellem Miguel Angel Jimenez og den ti år ældre Bernhard Langer. I 1984 blev Langer samme sted besejret af Seve Ballesteros – 34 år senere manglede han i -11 et enkelt slag i omspil med Jimenez.

Endelig kan vi bemærke, at Ariya Jutanugarn sejrede i Ladies Scottish Open og dermed genindtog topplaceringen på Verdensranglisten. Bedste dansker blev Nanna Koerstz Madsen som 44 i +1, mens Nicole Broch Larsen sluttede som 52 i +2.

 

Forrige artikelPeter Thomson var en ener
Næste artikelDet bliver ikke smukkere – TaylorMade P790
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.