Den danske afdeling af Challenge Tour, Copenhagen Challenge presented by Ejnar Hessel, er skudt i gang og det er med masser af danskere i feltet på Royal Golf. En blander sig helt i toppen, mens andre er faldet til bunds med et brag.

Det positive først. Alexander George Frances fra Møn Golfklub (billedet), ligger på en foreløbigt udelt andenplads i 4 under par. Han var på et tidspunkt 6 under, men to sene bogeys satte en stopper for fremmarchen. Royal Golf er ikke en bane man bare lige spiller uden bogeys på kortet og ingen har formået at levere et pletfrit scorekort torsdag, hvor der er blevet spillet i smukt solrigt vejr, men med en ret koldt og drilsk vind.

Turneringen føres af Julian Suri, amerikaneren, som i 2017 vandt Made in Denmark i Himmerland. Han er 5 under par.

Der er fortsat mange spillere på banen, så Benjamin Poke og Jeppe Kristian Andersens aktuelle 10. plads (-2) kan stadig ændres.

Og så til det knapt så positive. Challenge Tour headlinede Joachim B. Hansen i sin optakt til turneringen, hvor den tidligere vinder af ranglisten – og vinder på DP World Tour – håbede at hjemmebanefordel i Danmark kunne kickstarte hans sæson. Det blev bestemt ikke tilfældet. Tværtimod. Joachim kæmper tilsyneladende med både dæmoner og svinget og gik 1. hul i 11 over par, 83, og ligger på delt sidsteplads.Også en anden danske DP World Tour-vinder, Lucas Bjerregaard, kæmper med det. Han er 7 over par med fire huller tilbage, og er langt fra cuttet, som lige nu ligger på +1, men som naturligvis kan rykkes sig begge veje i løbet af fredagen.

Se stillingen og de øvrige danskeres placeringer her.

Rasmus bedste dansker

I DP World Tour turneringen KLM Open i Holland er spillet heller ikke helt slut endnu, og der kan stadig ske ændringer i stillingen. Rasmus Højgaard er bedst af de otte danskere, på delt 16. plads i -3. John Axelsen, Søren Kjeldsen og Niklas Nørgaard er også indenfor det forventede cut (i morgen). Jorge Campillo har taget en markant føring på hele 3 slag efter en runde i 63 (-9).

Se stillingen her.

Foto: Getty Images

Forrige artikelNanna tabte første match
Næste artikelGolf, klima og naturkatastrofer
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.