For få reelle nyheder gør PGA Merchandise Show overflødigt

Hele golfverdenen mødes i disse dage i Orlando, Florida, til det årlige PGA Merchandise Show, men selvom der blæser positive vinde over golfbranchen igen efter nogle magre år, så er flere eksperter GOLFBLADET har mødt herovre skeptiske overfor messen.

”Det er som om det hele kun er til for mediernes skyld. Der bliver ikke solgt særligt meget mere, som det var tilfældet før i tiden. Man kan godt sidde med en fornemmelse af, at de mange millioner dollars, der bliver brugt på et show som dette, kunne bruges mere effektivt,” siger en engelsk PR-mand med årelang erfaring i branchen.

En repræsentant fra et af de få store golfudstyrsmærker, som rent faktisk ikke er tilstede med en stand på messen, siger, at man ikke kan mærke det og at man hellere vil bruge pengene på produktudvikling. “Jeg synes måske nok, at vi burde være her blot for at vise flaget, men omvendt er det så dyrt, at vi føler at vi får mere ud af pengene ved at bruge dem på andre markedsføringskanaler,” siger han.

Også de mange hundrede mediefolk fra hele verden, føler at golfmessen i Orlando bliver mere og mere ligegyldig. Snakken i mediecentret går i høj grad på, at der næsten ikke er noget, der er nyt.

Stort, men lidt kedeligt

Sandt er det, at man stadig har chancen for at møde alle de mest interessante mennesker i udstyrsindustrien under samme tag, men det er unægtelig småt med reelle nyheder. Langt det meste nye udstyr er blevet præsenteret længe før messen. Samtidig har man i golfbranchen også nået et punkt, hvor det er meget småt med de store, innovative nyskabelser.

Stort set alle producenter på showet i år, præsenterer udstyrsnyheder, der blot repræsenterer relativt små forbedringer og opdateringer af allerede kendt teknologi. For eksempel virker kæmpestore Callaway Golfs sæsonkatalog nærmest kedeligt uden noget som helst iøjnefaldende nyt. TaylorMades største nyhed en ny slagflade, der hypes meget, men som alligevel føles som en relativt lille teknologisk nyskabelse.

Blandt de mest interessante nyheder er at Cobra Golf nu også har Cobra Connect tracking-systemet i alle deres jern og wedges, således at man kan kombinere GPS-oplysninger om banen med sine egne, aktive data for hver enkelt kølle i bag’en. Det system vil du kunne læse meget mere om i årets første udgave af GOLFBLADET, der udkommer 21. februar i forbindelse med Dansk Golf Show i Herning.

Husk, at vi samler alle udstyrsnyheder for sæsonen 2018 i vores årlige udstyrstema, der årets anden udgave af GOLFBLADET, der udkommer i slutningen af marts.

Forrige artikelVelkommen til Golfbladet.com
Næste artikelSmørum Golfklub styrker administrationen
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.