Sidste år var Bill Haas indblandet i en dødsulykke forud for Genesis Open på Riviera Country Club i Los Angeles. Nu er han tilbage.

En alvorlig trafikulykke overskyggede sidste år den stjernebesatte PGA Tour turnering Genesis Open på Riviera Country Club i Los Angeles. Bill Haas, der tidligere har vundet turneringen var tirsdag tjekket ind i klubhuset og fik efter træning tilbudt en køretur med sin husvært for ugen, 71-årige Mark Gibello. Få kilometer fra klubben kørte de galt, og ulykken blev fatal for Gibello, der døde på stedet, mens Haas slap med et kvæstet ben.

I denne uge er Haas tilbage på Riviera, og fortæller til amerikanske medier, at det er et emotionelt gensyn, og at der er mange følelser indeni ham, som han ikke rigtigt ved om er gode eller dårlige. Mandag spiste han og hans kone middag med Gibellos enke, og torsdag skal Haas forsøge at flytte sit mentale fokus fra tragedien til golfbanen.

Stjernebolde

Haas skal de to første dage ud med Martin Laird og Rafa Cabrero-Bello i hvad der virkeligt er et stjernespækket startfelt. Sergio Garcia spiller sin første turnering på PGA Tour i denne sæson, og har endnu engang undskyldt sin skandaløse opførsel i Saudi-Arabien, hvor han blev diskvalificeret for at have ødelagt fem greens. Også Tommy Fleetwood og Danny Willett stiller op.

TV-boldene er spektakulære: Longhitterne Cameron Champ, Dustin Johnson og Bubba Watson i samme bold, sidste uges vinder Phil Mickelson med Xander Schauffele og Jordan Spieth, Matt Kuchar med Bryson DeChambeau og Jon Rahm, og Tiger Woods med Justin Thomas og Rory McIlroy. Der er også lavet en ren nostalgi-bold bestående af Davis Love II, Fred Couples og Jim Furyk.

TV-tider

Turneringen kan følges på Eurosport 2/GOLFTV de to første dage fra kl. 19-23, og udelukkende på GOLFTV i weekenden med Jesper Knudsen som kommentator og Søren Hansen som ekspertkommentator i weekenden.

European Tour spiller ISPS Handa World Super Six i Perth, Australien. For anden uge i træk er der ingen danskere i feltet. Turneringen kan følges på Viasat Golf fra kl. 6.00. LPGA Tour er også stadig i Australien, hvor ISPS Handa også er sponsorer for Australian Women’s Open. Her er Nanna Koerstz Madsen og Nicole Broch Larsen med i selskab med bl.a. Lydia Ko og søstrene Moriya og Ariya Jutanugarn. Turneringen kan ses fra i nat kl. 3.00 på Viasat Golf.

Foto: Getty Images

Forrige artikelTirsdagsanekdoten
Næste artikelNicole og Nanna klarede cuttet
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.