Engelsk golf mistede en af sine største personligheder, da Brian Barnes 9. september gik bort i en alder af 74 år, efter kort tids sygdom.
Barnes var virkelig ’en type’. Den høje, brede mand var bedst kendt for, at han to gange på samme dag, besejrede Jack Nicklaus i Ryder Cup i 1975. Og at han indrømmede, at i begge matcher – både morgen og eftermiddag – var ’fuld som en abe’. Han har engang markeret sin bold på green med en øldåse, og noterede en 15’er på et par4 hul i French Open i 1968 da han begyndte at ’drible’ bolden frem og tilbage med putteren efter at have misset et kort bogey-putt. Barnes kunne finde på at spille golf i korte, stramme shorts, hvis det var varmt, og han røg jævnligt pibe mens han spillede. Men han var ikke kun en alkoholiseret spradebasse. Han vandt 20 turneringer som professionel, ni af dem på European Tour og to Senior British Opens. Han repræsenterede Europa seks gange i Ryder Cup.

Forrige artikelTirsdagsanekdoten om caddies på St. Andrews
Næste artikelHarrington vælger Karlsson
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.