Caddies på St. Andrews, golfspillets vugge, er berømte og berygtede.

En af de tidligste bar med føje tilnavnet ‘Trap door’ – ‘Snydedøren’. Årsagen var en genial, om ikke særligt fair, opfindelse, han havde gjort. Han foregav, at han hans ene ben var længere end det andet, og han derfor var nødt til at have en meget stor støvle på det korte ben.

I den støvle var der plads til 5-6 bolde, og der var lavet et hul i sålen, der præcis var stort nok til, at en bold kunne presses igennem. Når han ledte  efter og fandt en spillers bold, sørgede han for at få den ind i støvlen og erklærede den derefter for tabt. Siden solgte han boldene og fik dermed en udmærket ekstra indtægt, som godt kunne være nødvendig. Caddier var nok et frit folkefærd, der fik masser af sund, frisk luft, men de var også meget dårligt aflønnet.

 Havde de sjældent mange penge, havde de til gengæld et vid, der af og til kunne tangere dræbende ironi. En amerikansk turist havnede efter en allerede ualmindeligt frustrerende runde i greenside bunkeren på hul 17, der lå lige op af jernbanelinjen. Det var ingen overraskelse for caddien, at hans spiller ikke kunne komme ud af bunkeren, og da han blev stillet spørgsmålet:

– Jamen, hvad skal jeg dog tage?

Var svaret: – Hvad med toget halv otte til Dundee?

 

Forrige artikelPGA Foursome mestre
Næste artikelEn stor personlighed er gået bort
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.