25-årige Kurt Kitayama er alene i spidsen for Afrasia Bank Mauritius Open. J.B klarede cuttet.

Omgivelserne er paradisiske på Mauritius, hvor spillernes fokus bliver udfordret af vidunderlige vues over Det indiske Ocean. I disse pragtfulde rammer er et lille eventyr ved at udspille sig. Den 25-årige amerikaner Kurt Kitayama fra Las Vegas fører efter sin anden 65’er i træk i -14, og skulle han holde hele vejen, vil han være gået fra Tour-kvalifikationens Stage 1 til at være vinder på European Tour på blot godt halvanden måned

12. oktober vandt han Stage 1 på Tourskolen på Hardelot banen i Frankrig, senere gik han gennem Stage 2 og sluttede på en 4. plads efter de seks runder i Final Stage. I sidste uge spillede han så sin første turnering som medlem af touren (han spillede også Hero Indian Open sidste år på invitation) med et klaret cut og en 45.plads og nu kan han altså hente sin første sejr. Det kan man da kalde en kick start af karrieren.

Der er dog lige et stykke arbejde, der skal gøres færdigt og banen på Four Seasons Resort er tricky. Der laves masser af birdies, ikke så mange bogeys, men til gengæld en hel del af det, der er værre. En pludselig triple bogey kan lynhurtigt vende op og ned på alt.

Det pokkers hul 5!

Det er Joachim B. Hansen er godt eksempel på. Han gik dagens runde i -2 efter igen at have haft store problemer på 5. hul. I dag blev det dog ’kun’ til dobbeltbogey på par3-hullet. Han klarede cuttet i fin stil efter 10 birdies, ingen bogeys, to dobbelte og en triple i løbet af de to første runder. Men fornemmer, at danskeren kan rykke frem i feltet i løbet af weekenden, selvom en rigtig topplacering nok er forduftet.

Følg livescoring via dette link:

http://www.europeantour.com/europeantour/season=2019/tournamentid=2019003/leaderboard/index.html#/holebyhole

Foto: Getty Images

 

Forrige artikelDin golfbold er vandskræk
Næste artikelHan gød sine tårer for Ryder Cup
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.